Πάνω από τους μισούς γιατρούς και πυροσβέστες των ΗΠΑ αρνούνται να εμβολιασθούν.Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ του Forbes σοκάρει. Τίποτε λιγότερο.

Κι αυτό γιατί αποκαλύπτει ότι παρά τον αριθμό των θανάτων Covid-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες που επιταχύνεται ραγδαία, ένα εκπληκτικά υψηλό ποσοστό επαγγελματιών στον τομέα της υγείας και εργαζομένων πρώτης γραμμής σε ολόκληρη τη χώρα – οι οποίοι έχουν προτεραιότητα εμβολιασμού – φέρεται να διστάζουν ή αρνούνται εντελώς να το κάνουν , παρά τα σαφή επιστημονικά στοιχεία ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά.Νωρίτερα τη προηγούμενη εβδομάδα, ο κυβερνήτης του Οχάιο Mike DeWine (κεντρική photo) είπε ότι «ενοχλήθηκε» από τον σχετικά χαμηλό αριθμό εργαζομένων σε οίκους ευγηρίας που έχουν επιλέξει να κάνουν το εμβόλιο, με τον DeWine να δηλώνει ότι περίπου το 60% του προσωπικού των νοσοκομείων απέρριψε τον εμβολιασμό.

Ο Δρ Τζόζεφ Βαρόν, επικεφαλής κρίσιμης περίθαλψης στο Ιατρικό Κέντρο United Memorial του Χιούστον, δήλωσε στο NPR τον Δεκέμβριο ότι περισσότερες από τις μισές νοσοκόμες στη μονάδα του τον ενημέρωσαν ότι δεν θα κάνουν το εμβόλιο.

Περίπου το 55% των πυροσβεστών της Νέας Υόρκης που ρωτήθηκαν δήλωσαν ότι δεν θα κάνουν το εμβόλιο κοροναϊού, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών τον περασμένο μήνα.Οι Los Angeles Times ανέφεραν τη προηγούμενη Πέμπτη ότι το νοσοκομείο και οι δημόσιοι αξιωματούχοι στο Riverside της Καλιφόρνια, αναγκάστηκαν να βρουν τον καλύτερο τρόπο να κατανείμουν τις αχρησιμοποίητες δόσεις, αφού εκτιμάται ότι το 50% των εργαζομένων στην πρώτη γραμμή  αρνήθηκαν το εμβόλιο.Λιγότεροι από τους μισούς εργαζομένους στο κοινοτικό νοσοκομείο St. Elizabeth στην κομητεία Tehama, στην Καλιφόρνια, ήταν πρόθυμοι να εμβολιαστούν και περίπου το 20% έως το 40% των εργαζομένων της πρώτης γραμμής του L.A. έχουν αρνηθεί την ευκαιρία να κάνουν το εμβόλιο.

Η Δρ Nikhila Juvvadi, επικεφαλής κλινικός αξιωματικός στο νοσοκομείο Loretto του Σικάγου, δήλωσε ότι πραγματοποιήθηκε έρευνα τον Δεκέμβριο και το 40% του προσωπικού του νοσοκομείου είπε ότι δεν θα εμβολιαστούν.fire truck firefighters barracks usa united states of america truck

Πηγή>Forbes