Συνεχίζονται οι καύσεις ξερών χόρτων και προϊόντων κλαδέματος σε όλη τη Ρόδο με αποτέλεσμα να σημειώνονται πολλές φορές πυρκαγιές και να κινητοποιείται η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου για την κατάσβεσή τους.

Χθες το μεσημέρι συγκεκριμένα, σημειώθηκε πυρκαγιά στη ρεματιά ανάμεσα στην Κρεμαστή και στην Παστίδα έπειτα από καύση ξερόχορτων. Καθώς στο σημείο υπάρχουν καλαμιές, η φωτιά κινδύνευσε να εξαπλωθεί. Τέθηκε όμως σε έλεγχο χάριν στην άμεση επέμβαση της ΠΥΡ. Στον τόπο του συμβάντος μετέβη και ο διοικητής της πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Νικήτας Βενιός.
Η φωτιά τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο, έχοντας καταστρέψει μόλις μισό στρέμμα.
Μπορεί η αντιπυρική περίοδος να έληξε και να ξεκίνησαν οι πρώτες βροχές, η ΠΥΡ συνιστά ιδιαίτερη προσοχή με τις καύσεις των προϊόντων κλαδέματος και ξερών χόρτων, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν καλαμιές σε κοντινή απόσταση.Στο μεταξύ, η ΠΥΡ δέχθηκε και δεύτερη κλήση για φωτιά σε ξενοδοχείο στην περιοχή των Κολυμπίων. Διαπιστώθηκε ότι είχε προκληθεί βραχυκύκλωμα στον ηλεκτρολογικό πίνακα με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί το σύστημα συναγερμού. Ειδοποιήθηκε αμέσως η ΔΕΗ που διέκοψε την παροχή ρεύματος στο ξενοδοχείο και οι ζημιές περιορίστηκαν στον ηλεκτρολογικό πίνακα χωρίς να προκληθούν άλλες ζημιές.Πυρκαγιά σε καλαμιές στην Κρεμαστή και σε ξενοδοχείο στα Κολύμπιαπηγη:dimokratiki.gr