Κρίσεις Πυροσβεστικής: Προάγεται και αναλαμβάνει τη διοίκηση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ο Χριστόφορος Μπόκας.

Στο βαθμό του Αρχιπυράρχου προάγεται ο Aγρινιώτης  μέχρι πρότινος διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Αιτωλοακαρνανίας, Χριστόφορος Μπόκας, ο οποίος και αναλαμβάνει από την 1η Φεβρουαρίου την διοίκηση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Στη θέση του θα αναλάβει στην Αιτωλοακαρνανία ο Πύραρχος κ. Χρήστος Καλογερόπουλος, ο οποίος διοικούσε στη Ζάκυνθο. Στο πλαίσιο των κρίσεων στο σώμα της Πυροσβεστικής, ο Αρχιπύραρχος Ανδρέας Στεμπίλης, που μέχρι σήμερα διοικούσε τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Αχαΐας, αναλαμβάνει τη διοίκηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Για την προαγωγή του ο Χριστόφορος Μπόκας αναφέρει:

Από τα βάθη της καρδιάς μου θα ήθελα να ευχαριστήσω πραγματικά την ελληνική πολιτεία για την εξαιρετική τιμή που μου έκανε να με προάγει σε ανώτατο αξιωματικό του Πυροσβεστικού Σώματος, όπου θα συνεχίσω να προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις στον καθημερινό αγώνα του πεδίου της πολιτικής προστασίας της χώρας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας των πολιτών καθώς επίσης και όλους τους συναδέλφους με τους οποίους για πολλά χρόνια όλοι μαζί δίναμε καθημερινά τον καλύτερο μας εαυτό για την εκπλήρωση της αποστολής μας.

Ένα ακόμη ειλικρινές ευχαριστώ στους θεσμικούς παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, που ως συναρμόδιοι φορείς ήταν δίπλα στο ΠΣ σε όσες φυσικές ή τεχνολογικές καταστροφές προέκυπταν, καθώς και στους άλλους ιδιώτες, που στήριζαν με ποικίλους τρόπους το Πυροσβεστικό Σώμα και το Πυροσβεστικό Προσωπικό.

Συγκινημένος θα συνεχίσω να προσφέρω και να αγωνίζομαι σε οποίο σημείο και αν τοποθετηθώ προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και των Ελλήνων πολιτών.

Αποχωρώντας από την Αιτωλοακαρνανία, νιώθω διπλά ευτυχισμένος, γιατί πετύχαμε να έχουμε άριστα επιχειρησιακά αποτελέσματα ,αποφεύγοντας απώλειες ζωών και αποτρέποντας φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές, αλλά και γιατί τελεσφόρησε ένα μεγάλο έργο, όπως είναι η δημιουργία δυο εθελοντικών σταθμών, η δημιουργία σύγχρονων πυροσβεστικών εγκαταστάσεων στο Μεσολόγγι και η ίδρυση Εποχικού κλιμακίου στον Δήμο Αμφιλοχίας .

Να συνεχίσετε την προσπάθεια. Θα είμαι μαζί σας με όλες τις δυνάμειςchristoforos bokasπηγη:policenet.gr