Προφυλακιστέος ο 31χρονος που κατηγορείται ότι έκαψε ζωντανά δύο σκυλιά κι έβαζε πυρκαγιές σε ΙΧ.

Στη φυλακή οδηγείται μετά την απολογία του στην ανακρίτρια ο 31 ετών άνδρας που κατηγορείται για σειρά από εμπρηστικές επιθέσεις στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης, όπου έκαψε δύο σκυλιά και σταθμευμένα οχήματα.

Ο άνδρας κρίθηκε προφυλακιστέος. Δεν μπόρεσε να δώσει κάποια εξήγηση για τις πράξεις που τού καταλογίζονται, τονίζοντας ότι δεν ήθελε να προκαλέσει κακό σε κανέναν. Φέρεται δε να ανακάλεσε ότι έκαψε τα σκυλιά, κάτι που προανακριτικά είχε ομολογήσει, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ. Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν την ανακρίτρια και την εισαγγελέα που τον έκριναν προσωρινά κρατούμενο. Στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης δεν αποκλείεται να υποβληθεί σε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Εις βάρος του είχαν απαγγελθεί κακουργηματικές κατηγορίες για θανάτωση ζώων συντροφιάς, εμπρησμό κατ’ εξακολούθηση με κίνδυνο για πρόσωπο και πράγματα, όπως επίσης για διακεκριμένες φθορές. Όλοι οι εμπρησμοί έγιναν με γυμνή φλόγα και σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, από τον περσινό Απρίλιο μέχρι και λίγες μέρες προτού συλληφθεί (την περασμένη εβδομάδα), εμπλέκεται σε 13 εμπρηστικές επιθέσεις με 15 κατεστραμμένα αυτοκίνητα και δίκυκλα σε πυλωτές και δρόμους.

Σε μία περίπτωση, μάλιστα, η πυροσβεστική αναγκάστηκε να εκκενώσει πολυκατοικία ύστερα από φωτιά που έβαλε σε πιλοτή.dyo pyrosvestikaπηγη:newsbest.gr