Χαρδαλιας-Την ενίσχυση του εναέριου στόλου της Πυροσβεστικής επιθυμεί η ελληνική κυβέρνηση, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας να θέτει το θέμα επί τάπητος στη συνάντηση με τον Καναδό πρέσβη.Ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς υποδέχτηκε στο κτήριο Φάρος της Πολιτικής Προστασίας, τον πρέσβη του Καναδά στη χώρα μας, Μαρκ Άλεν.Χαρδαλιας:Ενίσχυση στον εναέριο στόλο της Πυροσβεστικής

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας, οι δύο άνδρες συζήτησαν την προοπτική ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Καναδά στο ζήτημα της αντιμετώπισης καταστροφών.

Όπως σημειώνεται από την Πολιτική Προστασία, η Ελλάδα ενδιαφέρεται για την αναβάθμιση του εναέριου στόλου, καθώς τα γνωστά πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair κατασκευάζονται στον Καναδά.

Η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας

«Συνάντηση με τον Πρέσβη του Καναδά στη χώρα μας, Mark Allen, είχε σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Η συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο κτίριο Φάρος της Πολιτικής Προστασίας, έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, ενώ συζητήθηκαν ζητήματα ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Καναδά στον τομέα της αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας, στο πλαίσιο της τρέχουσας διαδικασίας αναβάθμισης του στόλου εναερίων μέσων δασοπυρόσβεσης της χώρα μας. Σημειώνεται ότι στον Καναδά κατασκευάζονται τα αεροσκάφη Canadair που διαθέτει η Ελλάδα ως μέρος του εναέριου στόλου της στον τομέα της δασοπροστασίας.Επιπλέον, ο κ. Allen ενημερώθηκε διεξοδικά από τον Νίκο Χαρδαλιά για τη διαδικασία συνολικής αναμόρφωσης του συστήματος Πολιτικής Προστασίας της χώρας μας με τη δημιουργία του Εθνικού Μηχανισμού Διαχείρισης και Αντιμετώπισης Κρίσεων, ενώ συζητήθηκαν οι εξελίξεις σε σχέση με την πορεία της πανδημίας και των εμβολιασμών και στις δύο χώρες.Ο κ. Allen ξεναγήθηκε στις νέες εγκαταστάσεις της Πολιτικής Προστασίας, ευχαρίστησε θερμά τον Υφυπουργό για την πολύ εποικοδομητική συνάντηση, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η χώρα μας έχει διαγράψει μια άκρως επιτυχημένη πορεία όσον αφορά στην αντιμετώπιση της πανδημίας.Στη συνάντηση παρέστησαν από πλευράς Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων, Αντιπύραρχος Σπύρος Γεωργίου, η Σύμβουλος Επικοινωνίας και Στρατηγικού Σχεδιασμού, Ελένη Μπόμπου, ενώ τον κ. Allen συνόδευσε o Σύμβουλος του Εμπορικού Τμήματος της Πρεσβείας του Καναδά, κ. Γιώργος Δημητρίου».

πηγη: newsique.gr