Ισχυρότατη έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα στο ξενοδοχείο ΤΣΑΜΗΣ στην Καστοριά και την περιοχή Πέτρα.

Η έκρηξη, σύμφωνα με το oladeka.com ήταν πολύ δυνατή και όπως δείχνουν και οι εικόνες, το κτίριο του ξενοδοχείου ισοπεδώθηκε. Αυτόπτες μάρτυρες μίλησαν για μικρές εστίες φωτιάς μετά την έκρηξη. Το τριώροφο ξενοδοχειακό συγκρότημα μετατράπηκε σε άμορφη μάζα από την έκρηξη που ακούστηκε σε μεγάλη ακτίνα. Γυαλιά, θραύσματα, μεταλλικά αντικείμενα του ξενοδοχείου διασκορπίστηκαν σε ακτίνα τουλάχιστον 80 μέτρων.

Προς το παρόν η αστυνομία για λόγους ασφαλείας έχει αποκλείσει την περιοχή. Επίσης, απέκλεισε τον κεντρικό οδικό άξονα που οδηγεί στην πόλη της Καστοριάς και περνά σε μικρή απόσταση από το ξενοδοχείο.

Από την Περιφερειακή διεύθυνση της πυροσβεστικής υπηρεσίας Δυτικής Μακεδονίας και την αστυνομία Καστοριάς έγινε γνωστό πως ο ιδιοκτήτης της μονάδας διαβεβαίωσε ότι το ξενοδοχείο τον τελευταίο χρόνο δεν λειτουργούσε, ήταν κλειστό και δεν υπήρχε κανείς στην εγκατάσταση.

Το ξενοδοχείο «Τσάμης», δυναμικότητας 80 κλινών, θεωρείται εμβληματικό τουριστικό συγκρότημα της Καστοριάς. Βρίσκεται κοντά στη λίμνη και έχει πολύ καλή θέα στην ακριτική πόλη.Έρευνα για τα αίτια της καταστροφής του ξενοδοχείου διενεργούν η πυροσβεστική και η αστυνομία. Κατάρρευση 4όροφου εκτός λειτουργίας ξενοδοχείου μετά από έκρηξη, στο 4ο χλμ Ε.Ο. Καστοριάς – Κοζάνης. Κινητοποιήθηκαν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Δείτε εικόνες από το σημείο της έκρηξης:kapnoi kastoriasyntrimia xenodoxeio kastoriaasthenoforo pyrosbestiko dromos kastoriaxenodoxeio tsamisπηγη:iefimerida.gr