Σαββατοκύριακο με καιρό ηλιόλουστο: Έρχεται μίνι «Άνοιξη» με 25άρια

Σαββατοκύριακο με καιρό ηλιόλουστο: Έρχεται μίνι «Άνοιξη» με 25άρια
05/02/2021

Ο καιρός «τρελάθηκε» και μέσα στον Φλεβάρη μάς φέρνει ιδιαίτερα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Έρχεται «μίνι» καλοκαίρι μέσα στον χειμώνα το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Πιο συγκεκριμένα, η θερμή μεταφορά που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μεσόγειο, αναμένεται να κορυφωθεί κατά τη διάρκεια τόσο του Σαββάτου όσο και της Κυριακής, με τις ψηλές για την εποχή θερμοκρασίες να παραμένουν έως την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου.

Σε πολλές περιοχές της χώρας η θερμοκρασία θα ξεπεράσει του 20 βαθμούς και τοπικά θα φτάσει ακόμα και τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Όπως φαίνεται και στον κάτωθι προγνωστικό χάρτη, θερμότερη μέρα στην Αθήνα αναμένεται να είναι το Σάββατο με μέγιστη θερμοκρασία τους 23 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη από την άλλη, η μέγιστη θερμοκρασία μέσα στο Σαββατοκύριακο θα αγγίξει 20άρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προγνωστικά δείχνουν πως στο Ηράκλειο η Κυριακή θα είναι η θερμότερη μέρα, φτάνοντας τους 26 βαθμούς, διαμορφώνοντας ιδανικές συνθήκες για… μπάνια μέσα στον Φλεβάρη.

Μέγιστες θερμοκρασίας σε μεγάλες πόλεις της χώρας
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : METEO

Don't Miss

Καταστράφηκε φάτνη από φωτιά στο Αμύνταιο

Καταστράφηκε φάτνη από φωτιά στο Αμύνταιο

Φωτιά πήρε η φάτνη του Δήμου Αμυνταίου στην πλατεία Αγίων
Πυρκαγιά εν υπαίθρω στην Βάρη Αττικής (Φωτό)

Πυρκαγιά εν υπαίθρω στην Βάρη Αττικής (Φωτό)

Πυρκαγιά εν υπαίθρω πριν λίγη ώρα στην βάρη απέναντι από