Υπο έλεγχο η πυρκαγιά σε δασική περιοχή της Ρόδου

20/02/2021
by
Υπο έλεγχο η πυρκαγιά σε δασική περιοχή της Ρόδου

Υπό έλεγχο τέθηκε πριν από λίγο η φωτιά που είχε ξεσπάσει σε δασική περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας Κρητηνίας, έχοντας κάψει 20 στρέμματα δάσους. Οι συντονισμένες προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου (Π.Υ.Ρ.) κατάφεραν να «πιάσουν» τη φωτιά πριν προχωρήσει προς το δάσος της Αμάρτου.
Στην «επιχείρηση» κατάσβεσης πήραν μέρος 22 πυροσβέστες με ένα πεζοπόρο τμήμα, 8 οχήματα της Π.Υ.Ρ. και αρκετές υδροφόρες του δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας. Την επιχείρηση συντόνιζε ο διοικητής της Π.Υ.Ρ., Νικήτας Βενιός, ενώ βοήθησε και ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Ευστρατίου. Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή εθελοντικών οργανώσεων στην δασοπυρόσβεση.
Η φωτιά σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από χωράφι που κάτοικος της περιοχής, γνωστός στην Πυροσβεστική, έβαλε φωτιά να κάψει κλαδιά. Η ΠΥΡ αναμένεται να πράξει τα δέοντα.Υπο έλεγχο η πυρκαγιά σε δασική περιοχή της Ρόδου

www.ert.gr

Don't Miss

Πυρκαγιά στη Λαγκάδα Χίου

Πυρκαγιά στη Λαγκάδα Χίου

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Καρυδάς της Δ.Ε. Ομηρούπολης
Καιρός: Νέα προειδοποίηση Αρναούτογλου - Έντονα φαινόμενα το Σάββατο (Βίντεο)

Καιρός: Νέα προειδοποίηση Αρναούτογλου – Έντονα φαινόμενα το Σάββατο (Βίντεο)

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου. Λίγη