Είναι η εποχή των δασικών πυρκαγιών και οι πυροσβέστες του Σλέιβ Λέικ πολεμούν τη φωτιά με φωτιά, καίγοντας χορτολιβαδικές εκτάσεις για ν’ αποφύγουν μια επανάληψη της πυρκαγιάς του 2011, που κατέστρεψε το 40% του Σλέιβ Λέικ.

Ο διοικητής Τζέιμι Κουτς στέλνει πέντε πυροσβεστικά οχήματα σε μια πυρκαγιά εν υπαίθρω που απειλεί να επεκταθεί σ’ ένα ξερό δάσος.

Στον Αυτοκινητόδρομο 16, πέντε πυροσβέστες επιχειρούν σ’ ένα φορτηγό γεμάτο καιόμενο σανό, πριν η πυρκαγιά επεκταθεί σ’ ένα ξερό χωράφι.

Πίσω στο Σλέιβ Λέικ, οι πυροσβέστες σπεύδουν σε μια άλλη δασική πυρκαγιά στην έναρξή της, με υποστήριξη από ελικόπτερα του Δασαρχείου.

Σ’ έναν αυτοκινητόδρομο δύο λωρίδων μπλοκαρισμένο από την καλοκαιρινή κίνηση, ένα ημιφορτηγό που σέρνει τροχόσπιτο φεύγει από το δρόμο, ανατρέπεται, εκτινάσσει τέσσερις επιβαίνοντες και διαλύεται.

Οι πυροσβέστες της Κομητείας Γιέλοουχεντ σταθεροποιούν τους τραυματίες και οι διασώστες τους διακομίζουν στο νοσοκομείο.

Η επόμενη στάση για τον διοικητή Άλμπερτ Μπάρι είναι μια άλλη επαπειλούμενη δασική πυρκαγιά, από ένα αστικό συμβάν, 60 χιλιόμετρα μακριά.

Μια κλήση για τους αγνοούμενους επιβαίνοντες σε μια αναποδογυρισμένη βάρκα στο Σλέιβ Λέικ πυροδοτεί μια τεράστια υψηλής τεχνολογίας ενδελεχή έρευνα από την ομάδα Έρευνας και Διάσωσης σε Νερό του Σλέιβ Λέικ και σαρώσεις κάτω από την επιφάνεια με σόναρ από την Αστυνομία.

Οι πυροσβέστες του Σλέιβ Λέικ επιστρέφουν σε μια δασική πυρκαγιά που θεωρούσαν ότι είχαν κατασβέσει πέντε μήνες νωρίτερα και ανακαλύπτουν μια επικίνδυνη “κοιμώμενη πυρκαγιά”, αναμμένες καύτρες κάτω από το έδαφος και στις ρίζες των δέντρων.

Ο νέος πυροσβέστης Άνταμ Σίρλεϊ μόλις τελείωσε μια εκπαίδευση τριών εβδομάδων ως διασώστης-παραϊατρικός και τώρα μεταβαίνει στο σημείο της ανατροπής ενός φορτηγού.

Θα έχει το κουράγιο να δοκιμάσει τις ικανότητές του στον κρίσιμα τραυματισμένο οδηγό;

(Διαθέσιμο έως 05/04/2021)

Δείτε εδω το βίντεο