Χθες 1η Μαρτίου και περί ώρας 14:05μμ μας δόθηκε σήμερα από το επιχειρησιακό κέντρο του ΠΣ για πυρκαγιά εν υπαίθρω στο Μικροχώρι. Άμεσα από το κλιμάκιο μας μετέβησαν δυο οχήματα Α τύπου καθώς και ένα υπηρεσιακό όχημα του κλιμακίου Καλάμου.

Το συμβάν αφορούσε περί τα δυο στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης που ξεκίνησε ως ελεγχόμενη καύση και η οποία παραλίγο να εξελιχθεί σε δασική πυρκαγιά. Με την πλήρη κατάσβεση τα οχήματα επέστρεψαν στο κλιμάκιο.

Θα πρέπει για άλλη μια φορά να επιστήσουμε την προσοχή σε όσους ασχολούνται με αγροτικές εργασίες και να πούμε ότι δασικές πυρκαγιές δεν έχουμε μόνο κατά την αντιπυρική περίοδο που ξεκινάει κάθε 1η Μαΐου!

Για παράδειγμα η μεγάλη δασική πυρκαγιά στον Αυλώνα το 2018 ήταν μήνα Μάρτιο.

Ας είμαστε πιο προσεκτικοί .Από ελεγχόμενη καύση σε πυρκαγιά χορτολιβαδικη που παραλίγο να εξελιχθεί σε δασικήΑπό ελεγχόμενη καύση σε πυρκαγιά χορτολιβαδικη που παραλίγο να εξελιχθεί σε δασικήΑπό ελεγχόμενη καύση σε πυρκαγιά χορτολιβαδικη που παραλίγο να εξελιχθεί σε δασικήΑπό ελεγχόμενη καύση σε πυρκαγιά χορτολιβαδικη που παραλίγο να εξελιχθεί σε δασικήπηγη:Σύλλογος Εθελοντών Αφιδνών Δασοπροστασίας