Καιρός – Meteo: Ηλιοφάνεια και εξασθένηση των βοριάδων

Καιρός - Meteo: Ηλιοφάνεια και εξασθένηση των βοριάδων
03/03/2021

Για σήμερα, 3 Μαρτίου, ο καιρός προβλέπεται αίθριος σχεδόν σε όλη τη χώρα, εκτός από την Κρήτη που θα σημειωθούν τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στα δυτικά και τα βόρεια 3 με 5, στις υπόλοιπες περιοχές 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Παράλληλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

«Με βελτιωμένο καιρό θα κυλήσει η Τετάρτη στη χώρα μας. Στη βόρεια Κρήτη αναμένουμε πρόσκαιρες βροχές, ενώ στην υπόλοιπη χώρα, θα κυριαρχεί ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές συννεφιές προς τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα. Οι πολύ ισχυροί βοριάδες θα περιορίσουν τη δράση τους προς τα πιο νότια», προβλέπει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βορειότερα τμήματα του νομού θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται αίθριος, ενώ ο υδράργυρος θα δείχνει από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Don't Miss

Πυρκαγιά σε ρυμουλκό σκάφος στο λιμάνι της Κυπαρισσίας στην Μεσσηνία

Πυρκαγιά σε ρυμουλκό σκάφος στο λιμάνι της Κυπαρισσίας στην Μεσσηνία

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί σε ρυμουλκό σκάφος που είναι
Πυρκαγιά στο Σαντομέρι Αχαϊας

Πυρκαγιά στο Σαντομέρι Αχαϊας

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν σπεύσει  για πυρκαγιά πουτ εκδηλώθηκε σε