Χειμωνιάζει τα επόμενα 24ωρα ο καιρός, θυμίζοντάς μας τις γνωστές παροιμίες για το Μάρτη

Έτσι, λοιπόν, η εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε θα χαρακτηρίζεται από βροχές και στα θαλάσσια-παραθαλάσσια καταιγίδες, ενισχυμένους νοτιάδες και σταδιακά βοριάδες στα νότια πελάγη, πτώση θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά, χωρίς όμως κάτι το ακραίο.

Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σενάριο του Αμερικανικού μοντέλου GFS που δίνει τον σχηματισμό πολύ ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού, στο διάστημα 20-22 Μαρτίου, με χαμηλή πίεση τέτοια στο κέντρο του ακόμα και στα 984hPa, η οποία αγγίζει τα όρια του Μεσογειακού Κυκλώνα (Medicane)…!

Αν και τέτοια συστήματα δεν είναι ιδιαίτερα σ.υνηθισμένα παρά μόνο στους ωκεανούς, ενώ σε κλειστές θάλασσες όπως η Μεσόγειος συνήθως αποδυναμώνονται σημαντικά και δεν επιβιώνουν, κάνουν τα τελευταία χρόνια ολοένα και πιο συχνές τις εμφανίσεις τους, όπως ο πρόσφατος Μεσογειακός Κυκλώνας «Ιανός», που έπληξε τη χώρα μας στα μέσα του Σεπτεμβρίου 2020, προκαλώντας μάλιστα όπως όλοι θα θυμόμαστε τεράστιες πλημμύρες και καταστροφές.

Παρόλα αυτά προς το παρόν πρόκειται μόνο για ένα πολύ μακρινό σενάριο, που σίγουρα θα έχει σημαντικότατες αλλαγές!

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Οι τοπικές βροχές και τα χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά-ημιορεινά θα συνεχιστούν μέχρι και την Πέμπτη, με τα πιο γενικευμένα φαινόμενα την Τετάρτη που επίσης θα γυρίσει πάλι ο βοριάς και την Πέμπτη θα πέσει η θερμοκρασία.

Από το βράδυ όμως, θα βελτιωθεί και πάλι ο καιρός και την Παρασκευή θα είναι καλός, με άνοδο της θερμοκρασίας, ενώ το Σάββατο θα πέσουν ξανά και οι άνεμοι.