Έφαγε 1.000 ευρώ πρόστιμο επειδή κατηγόρησε πυροσβέστες για τον θάνατο μιας γάτας.Έφαγε 1.000 ευρώ πρόστιμο επειδή κατηγόρησε πυροσβέστες για τον θάνατο μιας γάτας

Μια γυναίκα στη Γαλλία κατηγόρησε μέσω του Facebook πυροσβέστες για τον θάνατο μιας γάτας. Ωστόσο όπως ομολόγησε στη συνέχεια είχε πει ψέματα με αποτέλεσμα να της επιβληθεί πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Δικαστήριο της Νιμς στη Γαλλία, βεβαίωσε 1.000 ευρώ πρόστιμο στις αρχές Μαρτίου σε μια γυναίκα που είχε κατηγορήσει μέσω Facebook πυροσβέστες ότι σκότωσαν μια γάτα.

Όπως ανέφερε το «France 3» το συμβάν φέρεται να έγινε τον Ιούλιο του 2018 όταν πυροσβέστες παρενέβησαν σε δημοτικό πάρκο για να σώσουν μια γάτα που βρισκόταν σε ψηλό σημείο. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, η γάτα τελικά έπεσε με αποτέλεσμα να σκοτωθεί.

Τότε άτομα που ήταν συγκεντρωμένα στο σημείο άρχισαν να πετούν πέτρες κατά των πυροσβεστών, ενώ δύο δράστες συνελήφθησαν.

Μετά την επίθεση, μια γυναίκα δημοσίευσε «αβάσιμα, δυσφημιστικά και προσβλητικά σχόλια» σχετικά με τους πυροσβέστες και τη δράση τους στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και συγκεκριμένα σε μια σελίδα του Facebook που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση για τα ζώα της περιοχής.

Σύμφωνα με την «Midi Libre» η γυναίκα άφησε να εννοηθεί ότι οι πυροσβέστες είχαν χειριστεί άσχημα την υπόθεση με τη γάτα. Αμέσως, η υπηρεσία πυροσβεστικής και διάσωσης υπέβαλε καταγγελία στην αστυνομία για αυτές τις κατηγορίες.

Τελικά, η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια με την κατηγορούμενη να ζητά συγνώμη, παραδεχόμενη ότι δεν βρισκόταν στο σημείο κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, με αποτέλεσμα και να της επιβληθεί το πρόστιμο για τις κατηγορίες της.

Πηγη:sputniknews.gr