Αστατος παραμένει ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τους ισχυρούς βόρειους και βορειοδυτικούς ανέμους και το κρύο να είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN Κλέαρχο Μαρουσάκη, οι διάσπαρτες συννεφιές θα δώσουν και σήμερα βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες, ενώ από το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα νότια τμήματα.

Πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες αναμένονται στη δυτική Ελλάδα, το ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη, ενώ οι συνθήκες στην υπόλοιπη χώρα θα είναι καλύτερες. «Χρειάζονται πολύ μεγάλη προσοχή οι δυτικοί – βορειοδυτικοί άνεμοι καθώς θα έχουν ισχύ έως 8 μποφόρ» τόνισε ο κ. Μαρουσάκης, υποστηρίζοντας ότι οι θερμοκρασίες σήμερα θα κυμανθούν ανάμεσα στους 14 και 17 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές.

Νέο κύμα βροχών – Η εξέλιξη του καιρού
Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, την Τετάρτη θα επιμείνει η αστάθεια σε Ιόνιο, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα, με έμφαση στην Πελοπόννησο, ενώ από Θεσσαλία και βορειότερα οι συνθήκες θα είναι καλύτερες.

Ο χάρτης της ΕΜΥ για τον καιρό της Τετάρτης:

Την Πέμπτη, αναμένεται αρχικά μια πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού, όμως από το βράδυ και από τα δυτικά και το Ιόνιο αναμένεται σταδιακή μεταβολή.

Ο χάρτης της ΕΜΥ για τον καιρό της Πέμπτης:

 

Ο μετεωρολόγος του OPEN υπογράμμισε ότι η Παρασκευή παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον σε ό,τι αφορά τα φαινόμενα στο Ιόνιο και τη δυτική ηπειρωτική χώρα. Οπως εξήγησε, το Σαββατοκύριακο αναμένονται πολλές βροχές. H EMY αναφέρει χαρακτηριστικά για το Σάββατο ότι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα
βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες.

Ο καιρός του Σαββάτου:

Βροχερός, σύμφωνα με τους χάρτες της ΕΜΥ, θα είναι ο καιρός και τη Δευτέρα:

Καιρός: Ερχεται νέο κύμα βροχών και καταιγίδων - Πού αναμένονται φαινόμενα μέχρι την Κυριακή (Xάρτες) Καιρός: Ερχεται νέο κύμα βροχών και καταιγίδων - Πού αναμένονται φαινόμενα μέχρι την Κυριακή (Xάρτες) Καιρός: Ερχεται νέο κύμα βροχών και καταιγίδων - Πού αναμένονται φαινόμενα μέχρι την Κυριακή (Xάρτες) Καιρός: Ερχεται νέο κύμα βροχών και καταιγίδων - Πού αναμένονται φαινόμενα μέχρι την Κυριακή (Xάρτες)

 

Πηγή: iefimerida.gr