Η ομορφότερη γυναίκα πυροσβέστης στον κόσμο

«Είναι αυτή η πιο ωραία γυναίκα πυροσβέστης στον κόσμο;», διερωτάται η Mail On Line δημοσιεύοντας συνέντευξη και φωτογραφίες της 30χρονης Νορβηγίδας Γκουν Νάρτεν που εργάζεται με καθεστώς πλήρους απασχόλησης στην πυροσβεστική, στην υπηρεσία εκτάκτων καταστάσεων, ενώ πρόσφατα αποφάσισε στον ελεύθερο χρόνο της να κάνει μια δεύτερη δουλειά ως προσωπική γυμνάστρια στη χώρα της.

Η Γκουν Νάρτεν έχει έναν στρατό σχεδόν 50.000 ακολούθων στο Instagram λόγω της ωραίας εμφάνισης της και των συμβουλών της για σωματική υγεία και ευεξία.

Σώζει ζωές και είναι τόσο δυνατή που μπορεί να σηκώσει ακόμη και ένα όχημα της πυροσβεστικής.Η Γκουν λέει ότι ο κόσμος συχνά ξαφνιάζεται όταν μαθαίνει το επάγγελμά της αλλά η ίδια εκπληρώνει ένα όνειρο που είχε επί χρόνια. “Αποφάσισα να γίνω πυροσβέστης όταν ήμουν 19 χρονών. Μου άρεσε πάντα η δράση και η συμμετοχή σε μια ομάδα. Όταν ανακάλυψα ότι μπορώ να συνδυάσω δράση και ομαδική δουλειά με ένα επάγγελμα που προϋποθέτει σωματική άσκηση, απαιτητικά καθήκοντα και προσφορά στους συνανθρώπους μου, τότε η επιλογή ήταν εύκολη. Ουδέποτε μετάνιωσα. Λατρεύω τη δουλειά μου. Μου επιτρέπει να μένω σωματικά δραστήρια και ταυτόχρονα να βοηθώ τον κόσμο”.

“Όταν έκανα αίτηση για δουλειά στην πυροσβεστική, η μαμά μου μού είπε: “Ποτέ δεν έχω ακούσει για γυναίκα πυροσβέστη μέχρι τώρα, γιατί να γίνεις εσύ;”. Και απάντησα: “Γιατί όχι εγώ”;

“Οι περισσότεροι άνδρες πιστεύουν ότι η δουλειά μου είναι εντυπωσιακή, απαιτεί ψυχραιμία και έμπνευση — δεν είναι σύνηθες να είσαι γυναίκα πυροσβέστης και συνεπώς ο κόσμος νιώθει μια σύγχυση, μια μικρή ανασφάλεια. Γενικά, ο κόσμος είναι θετικός και έχει περιέργεια για το αντικείμενο της δουλειάς μου”.”Για μένα είναι φυσιολογικό να είμαι πυροσβέστης, οι φίλοι μου λένε ότι έχω ‘αγορίστικη ιδιοσυγκρασία’ αλλά πιστεύω ότι έχω λίγη περισσότερη ‘κλίση’ στο επάγγελμα αυτό σε σχέση με τα περισσότερα κορίτσια.”

Πριν από τέσσερα χρόνια η Γκουν αποφάσισε να γίνει προσωπική γυμνάστρια και όταν δεν σώζει ζωές, σηκώνει βάρη, κάνει ασκήσεις ενδυνάμωσης στο γυμναστήριο, κάνει CrossFit, τρέξιμο, κολύμβηση και παίζει ποδόσφαιρο με τους άνδρες συναδέλφους της στη δουλειά.

Η ίδια δηλώνει: “Ήθελα να μάθω περισσότερα για το σώμα και πώς το επηρεάζει η άσκηση. Είναι κάτι που αφορά το επάγγελμά μου, πρέπει να είμαι δυνατή και σε πολύ μεγάλη ευεξία. Για να κάνω τη δουλειά αυτή πρέπει να είμαι στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση — ο εξοπλισμός είναι πολύ βαρύς και το να μπαίνεις μέσα σε ένα σπίτι που καίγεται είναι εξουθενωτικό”.

“Θέλω να διαβεβαιώσω ότι δεν υστερώ σε σχέση με τα αγόρια, έχω πράγματι μια σπουδαία συναδελφική σχέση στη δουλειά. Είμαστε περισσότερο σαν μια οικογένεια. Μου συμπεριφέρονται όπως σε οποιονδήποτε άλλο πυροσβέστη”.

Η Γκουν τονίζει πως “όταν δεν δουλεύει, της αρέσει πολύ να ντύνεται ωραία, με θηλυκότητα”. Άνοιξε τον λογαριασμό της στο Instagram για να εμπνεύσει και άλλους να έχουν ένα θετικό τρόπο ζωής, να κάνουν οτιδήποτε θέλουν στη ζωή τους. “Θέλω να είμαι ένας άνθρωπος που εμπνέει τους ακόλουθούς του να είναι θετικοί, να χαμογελούν, να έχουν υγεία και ευτυχία”.Έχω κάνει μερικές ασυνήθιστες επιλογές στη ζωή μου και δεν ήταν όλοι πάντα ιδιαίτερα υποστηρικτικοί.

Ωστόσο πιστεύω ότι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή είναι να καθορίσεις ποιος θέλεις να είσαι και τι θέλεις να επιτύχεις στη ζωή σου ώστε να εργαστείς για την υλοποίηση των σκοπών αυτών, αδιαφορώντας για το τι λένε ή πιστεύουν οι άλλοι. Αν πιστεύεις στον εαυτό σου και δουλεύεις σκληρά, θα πετύχεις. Θα υπάρχουν πάντα άνθρωποι που θα λένε ‘δεν μπορείς’, απόδειξέ τους ότι κάνουν λάθος!”.

.Η ομορφότερη γυναίκα πυροσβέστης στον κόσμο (Φωτό)

 

Η ομορφότερη γυναίκα πυροσβέστης στον κόσμο (Φωτό)

Η ομορφότερη γυναίκα πυροσβέστης στον κόσμο (Φωτό)

Η ομορφότερη γυναίκα πυροσβέστης στον κόσμο (Φωτό)

Η ομορφότερη γυναίκα πυροσβέστης στον κόσμο (Φωτό)

Πηγη:enikos.gr