Έρχονται χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα αλλά και στην Αττική την επόμενη εβδομάδα.

Ραγδαία επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες με πολικές αέριες μάζες από την Ουκρανία. Η κακοκαιρία αναμένεται να κόψει και πάλι την χώρα στη μέση με χιόνια ακόμα και στα βόρεια προάστια της Αττικής.

Στην Αττική είναι πολύ πιθανό από το βράδυ της Τετάρτης (24/3) και μέχρι το πρωί της Πέμπτης (25/3) «να δούμε να χιονίζει μέχρι και τα βόρεια προάστια με το κρύο ιδιαίτερα έντονο και τον βοριά να φυσά με ένταση με έμφαση τα ανατολικά και βόρεια», αναφέρει χαρακτηριστικά στην πρόγνωση του ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Το ψύχος που αναμένεται να χτυπήσει και την Αττική προκαλώντας ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας. Την Τετάρτη σύμφωνα με τους σχετικούς πίνακες το θερμόμετρο στην Αττική αναμένεται να δείξει από 0 έως 13 βαθμούς Κελσίου ενώ την Πέμπτη θα κινηθεί κάτω από το 0 με μέγιστη θερμοκρασία τους 9 βαθμούς.

Σύμφωνα με την πρόγνωση η νέα ψυχρή εισβολή αναμένεται να υποχωρήσει από την Παρασκευή, με τον καιρό να δείχνει το Σαββατοκύριακο το ανοιξιάτικο «πρόσωπό» του.

Αναλυτικά η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

«Στα μέσα της εβδομάδας που ανοίγεται μπροστά μας αναμένεται να μας επισκεφτούν πολικές αέριες μάζες από την περιοχή της Ουκρανίας φέρνοντας αρκετό κρύο και ταυτόχρονα τα χιόνια σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

Στον πρώτο μας χάρτη αποτυπώνεται η πορεία της πολικής αέριας μάζας (μπλε χρωματισμοί) η οποία μέσω της Ουκρανίας θα φτάσει μέχρι και την χώρα μας το διήμερο Τετάρτη – Πέμπτη για να εκτονωθεί στη συνέχεια προς την περιοχή της Τουρκίας όπου όπως όλα δείχνουν θα βρεθεί στο επίκεντρο αυτής της πολικής εισβολής.

ΧΙΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Το διήμερο Τετάρτη – Πέμπτη η χώρα μας θα χωριστεί για άλλη μια φορά σε δύο τμήματα.

Από την οροσειρά της Πίνδου και πιο δυτικά όπου θα επικρατήσει οριακά θα λέγαμε ένας χειμωνιάτικος καιρός με το κρύο αρκετά έντονο κυρίως το βράδυ και το πρωί, παρόλα αυτά όμως κατά τη διάρκεια της ημέρας ο υδράργυρος με τη βοήθεια και της ηλιοφάνειας θα τείνει να θυμίσει κάτι από αρχές έστω Άνοιξης.

Ανατολικότερα όμως της οροσειράς της Πίνδου το σκηνικό θα είναι άκρως χειμωνιάτικο με την μέγιστη θερμοκρασία γύρω από τους 10°C, την αντίστοιχη ελάχιστη κοντά στους 0°C και μάλιστα προς τα βόρεια αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν (ενδεικτικά αναφέρουμε τα βορειοδυτικά τμήματα αλλά και τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά με συνθήκες ισχυρού παγετού), τους βοριάδες να φυσούν με μεγάλες εντάσεις σε Αιγαίο και ανατολικά ηπειρωτικά και τα χιόνια να κάνουν την εμφάνισή τους ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

Συγκεκριμένα στην Αττική είναι πολύ πιθανό από το βράδυ της Τετάρτης και μέχρι το πρωί της Πέμπτης να δούμε να χιονίζει μέχρι και τα βόρεια προάστια με το κρύο ιδιαίτερα έντονο και τον βοριά να φυσά με ένταση με έμφαση τα ανατολικά και βόρεια.
Στους επόμενους επισυναπτόμενους χάρτες μπορείτε να παρακολουθήσετε την εξέλιξη των βροχοπτώσεων – χιονοπτώσεων, της θερμοκρασίας και του ανέμου για το διήμερο Τετάρτη – Πέμπτη όπου αναμένουμε σύμφωνα και με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία το ψυχρό κύμα να απασχολήσει την περιοχή μας.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Η ΑΝΟΙΞΗ ΤΟ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η ψυχρή αυτή εισβολή αναμένεται να υποχωρήσει από την Παρασκευή και μετά κι έτσι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο τίποτα δεν θα θυμίζει αυτόν τον ανοιξιάτικο χιονιά με την θερμοκρασία να ανεβαίνει και πάλι σε ανοιξιάτικα επίπεδα.

Αξίζει τέλος να σημειώσουμε ότι αυτές οι ψυχρές εισβολές την εποχή που διανύουμε κάνουν αισθητή την παρουσία τους τη νύχτα και το πρωί μιας και η αύξηση της διάρκειας της ημέρας δεν αφήνει και πολλά περιθώρια ιδιαίτερα σε πεδινές περιοχές και σε αστικά κέντρα».