Λαχτάρησε  ηλικιωμένο ζευγάρι  στην  Καστρίτσα  από φωτιά που ξέσπασε   πριν από λίγη ώρα στην κουζίνα του σπιτιού τους .

Ειδικότερα ,ο ηλικιωμένος   ιδιοκτήτης ενώ βρισκόταν στον κήπο του σπιτιού   φώναξε στη γυναίκα του που βρίσκονταν μέσα στο σπίτι να βάλει την πίτα στο  φούρνο της κουζίνας για να την ζεστάνει για το μεσημεριανό τους γεύμα.

Η γιαγιά   άναψε τον φούρνο έβαλε την πίτα και πήγε  να καθίσει στο σαλόνι .Ξεχάστηκε όμως   με αποτέλεσμα να  εκδηλωθεί φωτιά στον αναμμένο φούρνο .

Ο σύζυγός της βλέποντας να βγαίνει καπνός από το δωμάτιο της κουζίνας μπήκε στο εσωτερικό και κατάφερε  να σβήσει τη φωτιά ,  έκανε  όμως  το λάθος να κλείσει την  πόρτα της οικίας.

Το ηλικιωμένο ζευγάρι στάθηκε τυχερό μέσα στην ατυχία του  καθώς πυραγός που διαμένει σε κοντινή απόσταση  και βρισκόταν στο σπίτι του αφού ήταν εκτός υπηρεσίας  μαζί με τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστρίτσας   τον κ.Νίκο Πανταζή    κατάφεραν να μπουν  στο εσωτερικό του σπιτιού  σώζοντας τα γεροντάκια που βρίσκονταν εγκλωβισμένα μέσα στους καπνούς .

Σημειώνεται ότι  τόσο ο παππούς όσο και η γιαγιά   που διαμένουν μόνοι τους αντιμετωπίζουν  ορθοπεδικά-κινητικά  προβλήματα  λόγω της ηλικίας τους .

Η περιπέτειά τους έλαβε τέλος όταν ο πυροσβέστης και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής    τους έβγαλαν   έξω από το σπίτι .

Στον οικισμό  έσπευσε και κλιμάκιο της Π.Υ

Από τη φωτιά προκλήθηκαν υλικές ζημιές  που περιορίστηκαν μόνο στο δωμάτιο της κουζίνας(ηλεκτρική κουζίνα ,απορροφητήρας)

Κατόπιν συμβουλής που δόθηκε από τους πυροσβέστες  στο σπίτι του ζευγαριού αναμένεται να φτάσει ηλεκτρολόγος προκειμένου να επισκευάσει την όποια ζημιά έχει προκληθεί στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση  προκειμένου να μπορέσουν   οι ηλικιωμένοι να χρησιμοποιήσουν με ασφάλεια το ηλεκτρικό ρεύμα .

Πυρκαγιά σε οικία στην Καστρίτσα Ιωαννίνων
Πυρκαγιά σε οικία στην Καστρίτσα Ιωαννίνων
Πυρκαγιά σε οικία στην Καστρίτσα Ιωαννίνων
epirus-tv-news.gr