Τι καταγγέλλει στο ethnos.gr πυρόπληκτη της φωτιάς στο Μάτι που έλαβε ειδοποιητήριο για να εγκαταλείψει τις κατασκηνώσεις, παρότι δεν έχει πού να μείνει.

«Είναι απάνθρωπο να μας βγάζουν από τις στρατιωτικές κατασκηνώσεις ενώ ακόμα δεν έχουν φτιαχτεί τα σπίτια μας μετά τη φονική φωτιά στο Μάτι. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς για την φιλοξενία, αλλά είναι απάνθρωπο», σημειώνει μιλώντας στο ethnos.gr, η Αμαλία Γιασεμή, η οποία διαμένει τον τελευταίο περίπου ενάμιση χρόνο στις στρατιωτικές κατασκηνώσεις στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα και πλέον καλείται να εγκαταλείψει τη στέγη της μέχρι το τέλος Απριλίου.

Η ίδια ήταν ανάμεσα στους κατοίκους που είδαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους να χάνονται στην φονική πυρκαγιά στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018. Συγκεκριμένα, το σπίτι της βρισκόταν ανάμεσα στο Μάτι και τις στρατιωτικές κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα, η οποία ονομάζεται Αμπελούπολη. Μετά την καταστροφική πυρκαγιά η ίδια, όπως και πολλοί ακόμα πυρόπληκτοι βρήκαν κατάλυμα στις στρατιωτικές κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα, ενώ ορισμένοι άνθρωποι που έχασαν τους κόπους μιας ζωής από τη φωτιά, στεγάστηκαν στις κατασκηνώσεις της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ζούμπερι.

Ωστόσο, στις 24 Μαρτίου όσοι κάτοικοι διαμένουν ακόμα στις κατασκηνώσεις, καθώς τα σπίτια τους δεν έχουν ακόμα αποκατασταθεί, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τη δυσάρεστη αυτή έκπληξη. «Κάθε μεσημέρι 30 άτομα δικαιούμαστε να παίρνουμε συσσίτιο από τον Στρατό. Ωστόσο, το μεσημέρι της 24ης Μαρτίου, μαζί με το φαγητό μας έδωσαν και έναν ονομαστικό φάκελο, στον οποίο υπήρχε το ειδοποιητήριο να εγκαταλείψουμε τα καταλύματα μέχρι το τέλος Απριλίου. Ηταν ένα έγγραφο, το οποίο δεν ήταν επίσημο, χωρίς σφραγίδα και υπογραφή», σημειώνει η κυρία Αμαλία, η οποία υπογραμμίζει πως δεν είχαν λάβει κάποια άλλη προειδοποίηση.

Πάντως, σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του ethnos.gr, οι πυρόπληκτοι που διαμένουν στις στρατιωτικές κατασκηνώσεις στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα πιθανότατα θα συνεχίσουν να το κάνουν, καθώς μέσα στα επόμενα 24ωρα το υπουργείο αναμένεται να δώσει λύση στο πρόβλημα.