Πυρκαγιά ξέσπασε στο Αστυνομικό Τμήμα Καρυών Αγίου Όρους, που βρίσκεται λίγα μόνο μέτρα από τον Ναό του Πρωτάτου, τον αρχαιότερο ναό του Αγίου Όρους και έναν από τους σημαντικότερους βυζαντινούς ναούς στην Ελλάδα, ηλικίας μεγαλύτερης της μιάς χιλιετίας.unnamed 30Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην καμινάδα του κτιρίου.

Στον τόπο της πυρκαγιάς κατέφθασαν αμέσως οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Καρυών, οι οποίες με σύντονες προσπάθειες, σε συνεργασία με τους αστυνομικούς του Τμήματος, κατάφεραν να περιορίσουν την φωτιά λίγο πριν επεκταθεί στην στέγη του κτιρίου.

Κανείς δεν θέλει να σκεφθεί τί θα γινόταν εάν η στέγη του κτιρίου έπαιρνε φωτιά, καθώς εκτός από το κτίριο που θα καιγόταν ολόκληρο, υπήρχε μεγάλος κίνδυνος και για όλο τον παραδοσιακό οικισμό των Καρυών, όπου κτίρια και κελιά βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο.

Τόσο η φωτιά αυτή, όσο και ο πρόσφατος σεισμός στο Άγιο Όρος που είχε προκαλέσει παλιότερα ζημιές στο ίδιο κτίριο, έδειξαν για μία ακόμη φορά πόσο σημαντικό είναι για το Άγιο Όρος να αρχίσει η κατασκευή του νέου κτιρίου της Αστυνομίας σε προβλεπόμενο ειδικό χώρο των Καρυών.

Ήδη είναι όλα έτοιμα για το έργο, και απομένει μόνο η χρηματοδότησή του από το Υπουργείο, στην οποία θα πρέπει να δοθεί άμεση προτεραιότητα, προκειμένου να αποφευχθούν καταστάσεις πολύ πιο δυσάρεστες σε σχέση με την χθεσινοβραδινή.