Ηλεία- Στάχτη 100 στρέμματα δάσους στην περιοχή Σμέρνα.Ηλεία- Στάχτη 100 στρέμματα δάσους στην περιοχή ΣμέρναΑπό αερόστατο ευχών ενδέχεται να ξεκίνησε η πυρκαγιά, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής.

Να σημειωθεί ότι η φωτιά στην δασική έκταση εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, περίπου στις 11 χθες το βράδυ και αμέσως υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με δυνάμεις να καταφθάνουν ακόμα και από την Πάτρα.

Από αερόστατο ευχών

Η φωτιά στη Σμέρνα ήταν ορατή ακόμα και από τον Πύργο. Όσοι την αντιλήφθηκαν θυμήθηκαν τις δραματικές στιγμές της 24ης Αυγούστου, τότε που ολόκληρος ο Λαπίθας είχε λαμπαδιάσει.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις και πληροφορίες που είχαν τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά είναι πιθανό να προκλήθηκε από αερόστατο ευχών που παρασύρθηκε από τον άνεμο και κατέπεσε τελικά στην περιοχή της Σμέρνας. Η περιοχή που ξέσπασε η πυρκαγιά είναι ιδιαίτερα δύσβατη και με επικίνδυνο ανάγλυφο για να περάσει κάποιος ιδιαίτερα τη νύχτα. Ωστόσο το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής έχει αρκετή δουλειά για να ερευνήσει την υπόθεση.