Στις φλόγες τυλίχθηκε καφετέρια στην περιοχή της Κουρούτας στην Αμαλιάδα. Στην κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε στις τρεις τα ξημερώματα της Δευτέρας επιχείρησαν οκτώ πυροσβέστες με πέντε οχήματα.

Ο αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Χριπάτσιος σε δηλώσεις του στο ilialive.gr ανέφερε: “Περί τις τρεις το πρωί σημειώθηκε πυρκαγιά στο θερινό μαγαζί «Θάλασσα» στην Κουρούτα, ενημερωθήκαμε ως υπηρεσία από φύλακες εδώ γειτονικών μαγαζιών, ότι υπάρχει πυρκαγιά στο συγκεκριμένο κατάστημα. Από ότι φαίνεται η πυρκαγιά έχει ξεκινήσει από το εσωτερικό του καταστήματος χωρίς να φαίνονται ίχνη παραβίασης στο κατάστημα. Βέβαια εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα. Η καταστροφή είναι ολοκληρωτική λόγω της φύσης των υλικών και λόγω των αποθηκευμένων τραπεζοκαθισμάτων και ψάθινων ομπρελών που υπήρχαν στον χώρο”.

“Κινδύνευσε άμεσα το γειτονικό σπίτι καθώς ήταν σε επαφή με το συγκεκριμένο κτίριο, το οποίο αποτρέψαμε να πάθει οποιαδήποτε ζημιά. Τα αίτια για την πυρκαγιά τώρα διερευνώνται, μας κινεί το ενδιαφέρον, ότι σημειώθηκε πολύ αργά τη νύχτα, οπότε δεν μπορούμε να ξέρουμε κάτι. Το μαγαζί ήταν κλειστό, οπότε ξεκαθαρίζουμε ότι δεν ήταν και δεν αφορούσε κάποιο λάθος που είχε γίνει πρόσφατα. Δε γνωρίζω βέβαια αν κάποιος είχε κάνει πρόσφατα ενέργειες μέσα αν και φαίνεται εγκαταλελειμμένο από το φθινόπωρο που είχε κλείσει”, σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ηλεία: Πυρκαγιά σε γνωστή καφετέρια στην Κουρούτα – Καταστράφηκε ολοσχερώς