Εκατοντάδες πυροσβέστες, 17 αεροσκάφη, εθελοντές δίνουν από χθες (19.05.2021) το βράδυ μάχη με τη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στον Σχίνο Κορινθίας και έχει φτάσει στο Αλεποχώρι, όπου προληπτικά εκκενώθηκαν σπίτια.

Οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη για να περιορίσουν τη φωτιά (που δεν έχει ενιαίο μέτωπο) όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, με τους ανέμους, οι ριπές των οποίων φτάνουν τα 7 μποφόρ, να τους δυσκολεύουν. Εξαιτίας των δυτικών ανέμων η φωτιά κατευθύνεται προς τα Γεράνεια όρη.

Πυροσβέστες και εθελοντές δίνουν μάχη με το χρόνο στα Γεράνεια Όρη για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που ξεκίνησε από το Σχίνο Λουτρακίου αργά το βράδυ της Τετάρτης και ήδη κάψει πολύ μεγάλη έκταση ενός πυκνού δάσους και έχει προξενήσει ζημιές και σε οικήματα.

Ο αγώνας δρόμου για να περιοριστεί η φωτιά γίνεται όχι μόνο για να μην καταστραφεί άλλο δάσος και άλλα σπίτια αλλά γιατί προς το μεσημέρι, σύμφωνα με προβλέψεις της ΕΜΥ, αναμένεται ενίσχυση των ανέμων στην περιοχή. Σύμφωνα με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής, η εικόνα παρουσιάζει βελτίωση.

Τα 17 αεροπλάνα που συμμετέχουν στη μάχη της κατάσβεσης κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού, ενώ οι ισχυρότατες επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή της πυρκαγιάς, που σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά δεν έχει πλέον ενιαίο μέτωπο αλλά υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες, κάτι που κάνει λίγο καλύτερη την κατάσταση, αλλά οι επικεφαλής φοβούνται αναζωπυρώσεις προς το μεσημέρι. Για τον λόγο αυτό γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες να περιοριστεί η πυρκαγιά τις επόμενες κρίσιμες ώρες.

Εκτός από 17 αεροσκάφη, 250 πυροσβέστες με 85 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων, το ειδικό μηχανοκίνητο τη Πυροσβεστικής, ενώ από αέρος συνδράμουν 17 αεροσκάφη συνολικά και 4 ελικόπτερα, 2 του Στρατού που κάνουν κατάσβεση και από 1 της ΕΛΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος που συντονίζουν. Στο έργο της κατάσβεσης βοηθούν υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες.