Με ζεστό καιρό και θερμοκρασίες κοντά στους 35 βαθμούς Κελσίου θα κυλήσει η εβδομάδα. «Καμπανάκι» από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη για τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Το πρώτο θερμό κύμα ζέστης ενόψει καλοκαιριού θα υποδεχτούμε αυτή τη εβδομάδα καθώς ο υδράργυρος θα εκτοξευτεί στους 35 βαθμούς σήμερα Δευτέρα ενώ θα τους ξεπεράσει προς την Τετάρτη και την Πέμπτη με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να ζητά αυξημένη προσοχή για τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Ειδικότερα, σήμερα Δευτέρα 24/5 η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 7 έως 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 8 έως 34, στην Κεντρική Ελλάδα από 8 έως 35 βαθμούς, στην Ήπειρο από 9 έως 35, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 35 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 32 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 11 έως 31, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 33 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και ζέστη. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη πρόκειται για το πρώτο ισχυρό θερμό κύμα της περιόδου που έρχεται, ωστόσο δεν μπορεί τυπικά και μετερωρολογικά να χαρακτηριστεί ως καύσωνας καθώς οι ελάχιστες τιμές είναι αρκετά χαμηλά -όπως θα παρατηρήσει κανείς και πιο πάνω- κάνοντας αισθητή ψύχρα τις πολύ πρωινές ώρες. Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του Open το σκηνικό αυτό θα διατηρηθεί και τις επόμενες μέρες καθώς θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα πλησιάζουν τη χώρα μας. Δεν αποκλείεται μάλιστα Τετάρτη και Πέμπτη η θερμοκρασία να αγγίξει τους 37 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της Θεσσαλίας ενώ στην Αττική η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στους 33 με 34 βαθμούς.

Από την Τετάρτη και μετά ενισχύονται και οι βοριάδες που σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες αποτελούν «εκρηκτικό μείγμα» για τις πυρκαγιές με τον Κλέρχο Μαρουσάκη να ζητά μεγάλη προσοχή.

Δείτε την πρόγνωσή του: