Πυρκαγιά στο Σχίνο: Σε κομμένο ιδιωτικό δασικό δρόμο «σκόνταψαν» οι Πυροσβέστες.Πυρκαγιά στο Σχίνο: Σε κομμένο ιδιωτικό δασικό δρόμο «σκόνταψαν» οι ΠυροσβέστεςΕμπρησμό βλέπει πίσω από την πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Σταθόπουλος

Σε κομμένο ιδιωτικό δασικό δρόμο «σκόνταψαν» τα πρώτα κρίσιμα λεπτά της φωτιάς στο Σχίνο Κορινθίας το βράδυ της περασμένης Τετάρτης εθελοντές πολίτες με αγροτικά που έτρεξαν να βοηθήσουν και πυροσβέστες που επιχείρησαν με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πλησιάσουν και αυτή να εξαπλωθεί γρήγορα. Πολίτες και πυροσβεστική βρέθηκαν προς στιγμήν σε αδιέξοδο και αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω, κάνοντας ολόκληρο κύκλο 5 χιλιομέτρων για να πλησιάσουν το πύρινο μέτωπο το οποίο όμως είχε ήδη μπει σε ρέμα και η κατάσταση είχε ξεφύγει.

Έκαναν κύκλο 5 χιλιομέτρων

«Κάποιος πολίτης, γιατί σύμφωνα με πληροφορίες ο δασικός δρόμος ήταν ιδιωτικός, τον έσκαψε με μηχάνημα γκρέιντερ, δημιουργώντας ένα όρυγμα στο σημείο. Έτσι επί της ουσίας έκοψε την δυνατότητα να πλησιάσουν γρήγορα τα πρώτα λεπτά το πύρινο μέτωπο οι εθελοντές πολίτες με τα αγροτικά και το πυροσβεστικό προσωπικό με αποτέλεσμα να μην προλάβουν και να μπει η φωτιά σε ρέμα και να ξεφύγει. Η φωτιά ήταν στα 1.000 μέτρα πιο κάτω από το σημείο που βρίσκονταν οι πολίτες και πυροσβέστες. Ωστόσο λόγω του ορύγματος, οι δυνάμεις γύρισαν πίσω, ακολούθησαν άλλο δρόμο και έκαναν ολόκληρο κύκλο διασχίζοντας πέντε χιλιόμετρα με αποτέλεσμα να μην προλάβουν. Αν είχαν πρόσβαση μπορεί και να είχαν προλάβει και θα μιλούσαμε για μια φωτιά με 50 στρέμματα καμένα μόνο» δήλωσε στο ethnos.gr o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Σταθόπουλος.

«Είναι έγκλημα εμπρησμού. Κάποιος πολίτης έβαλε φωτιά 9 το βράδυ γιατί ήξερε ότι απαγορεύεται, για να μην το πιάσουν, να μην δουν τον καπνό, να κάψει τα κλαδιά και να κάνει τη δουλειά του».