Χαρδαλιάς: Έρχεται πρόγραμμα 300 εκατ. ευρώ για πυρκαγιές και αντιπλημμυρική θωράκιση.

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη για τη συγκεκριμενοποίηση των εργασιών προληπτικού χαρακτήρα στις 18 περιοχές που έχουν κηρυχθεί σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας.Έκτακτη σύσκεψη  στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα για τη συγκεκριμενοποίηση των εργασιών προληπτικού χαρακτήρα από πλευράς των Δήμων της Αττικής στις 18 περιοχές που έχουν κηρυχθεί σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιου Πέτσα, του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη και του αντιπεριφερειάρχη Αττικής αρμόδιου για την Πολιτική Προστασία, Βασίλειου Κόκκαλη.
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αφού ολοκληρώθηκε η σύσκεψη, δήλωσε αρχικά ότι «ακόμη μια έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήσαμε σήμερα με τους Δημάρχους 11 Δήμων της Αττικής, 18 περιοχών, οι οποίες έχουν κηρυχθεί από την πλευρά της Πολιτικής Προστασίας ως επικίνδυνες, ευάλωτες περιοχές».
Όπως είπε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η διαδικασία αυτή γίνεται για πρώτη φορά καθώς «η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μέχρι τώρα κηρυσσόταν μετά από μια καταστροφή». Τώρα, όμως, «ακολουθούμε την ανάστροφη διαδικασία».
Χαρδαλιάς: Έρχεται πρόγραμμα 300 εκατ. ευρώ για πυρκαγιές και αντιπλημμυρική θωράκιση