Κρήτη-Πυρκαγιά σε κινούμενο όχημα με κίνδυνο πυρκαγιάς στο δάσος.Κρήτη-Πυρκαγιά σε κινούμενο όχημα με κίνδυνο πυρκαγιάς στο δάσοςΜια δυσάρεστη εμπειρία βίωσε κατά τη βόλτα του ένα ζευγάρι τουριστών καθώς κατευθυνόταν προς τη Θρυπτή της Ιεράπετρας το απόγευμα της Δευτέρας.

Οι Γερμανοί τουρίστες είχαν ενοικιάσει το μικρό επιβατηγό όχημα από γραφείο ενοικιάσεων αυτοκινήτων της Σητείας, με σκοπό να διασχίσουν τα ορεινά αλλά και τα παραλιακά μέρη του Νομού με την ευκολία της μετακίνησής τους.

Το όχημα, καθώς βρισκόταν εν κινήσει, περίπου στα μισά της διαδρομής άρχισε να βγάζει καπνούς με αποτέλεσμα μέσα σε λίγα λεπτά να λαμπαδιάσει. Οι επιβάτες, σοκαρισμένοι, πετάχτηκαν στην κυριολεξία έξω από το αυτοκίνητο αφού πρώτα το ακινητοποίησαν.

Στο σημείο ταχύτατα βρέθηκε πυροσβεστική δύναμη από την υπηρεσία της Ιεράπετρας αλλά και άνδρες της αστυνομίας για να διαλευκάνουν τα αίτια του συμβάντος.

Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών απετράπησαν τα χειρότερα καθώς το αυτοκίνητο είχε ακινητοποιηθεί ακριβώς δίπλα από τα πρώτα δέντρα του δάσους με τα πιο κοντινά να έχουν ήδη αρπάξει μέχρι την κατάσβεση των πυροσβεστών.