Πραγματοποιήθηκε σήμερα 29 Ιουνίου 2021, στην Πυροσβεστική Ακαδημία, στην Αθήνα και στο Παράρτημα αυτής στην ΔΙ.Π.Υ.Ν. Θεσσαλονίκης, η τελετή απονομής πτυχίων του Β΄ τμήματος της 27ης εκπαιδευτικής σειράς της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, στην οποία φοίτησαν 71 σπουδαστές.Τελετή απονομής πτυχίων Β΄ τμήματος 27ης Ε.Σ. της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού ΣώματοςΣτην τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, η επίδοση των πτυχίων στους αποφοίτους έγινε από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειο Παπαγεωργίου, ο οποίος εκπροσώπησε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Στη συνέχεια αφού αναγνώσθηκε η Ημερήσια Διαταγή από τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Υποστράτηγο ΠΣ Σπυρίδων Πέτρου, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό αναφέροντας χαρακτηριστικά, «…θα ήθελα να συγχαρώ και τους 71 αποφοιτήσαντες, που ολοκλήρωσαν με επιτυχία τον κύκλο σπουδών τους. Δράττομαι της ευκαιρίας να επισημάνω ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, το πλαίσιο της εκπαίδευσης έχει προσαρμοστεί με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες και τις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας ενώ επιχειρείται περαιτέρω αναβάθμιση της εκπαίδευσης για ποιοτικότερα αποτελέσματα. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι, τόσο οι γνώσεις που αποκτήσατε όσο και η μέχρι τώρα επαγγελματική εμπειρία σας, θα σας βοηθήσουν σημαντικά ώστε να υλοποιήσετε απαιτήσεις και να αντιμετωπίσετε μελλοντικές προκλήσεις με γνώμονα το καλό του κοινωνικού συνόλου και πρώτο μέλημα την προστασία των πολιτών …»

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου απευθυνόμενος στους αποφοιτήσαντες τους συνεχάρη και τους ευχήθηκε υγεία προσωπική και οικογενειακή.

Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στην Αθήνα, τίμησαν με την παρουσία τους ο Επιτελάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος, ο Προϊστάμενος Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης Υποστράτηγος ΠΣ Χαράλαμπος Χιώνης, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Καταστροφών Αρχιπύραρχος Ιωάννης Πανόπουλος, ο Διοικητής της Σχολής Ανθυποπυραγών Αρχιπύραρχος Δημήτριος Καλιανιώτης και ο Διοικητής της ΣΕΜΑΠΣ Αντιπύραρχος Λεωνίδας Αντωνόπουλος.

Στην αντίστοιχη τελετή που έλαβε χώρα στο Παράρτημα της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στην ΔΙ.Π.Υ.Ν. Θεσσαλονίκης, η επίδοση των πτυχίων στους αποφοίτους έγινε από τον Συντονιστή Επιχειρήσεων με έδρα τη Θεσσαλονίκη Υποστράτηγο ΠΣ Μάριο Αποστολίδη, ενώ τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση ο Διοικητής ΠΕ.ΠΥ.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας Αρχιπύραρχος Νικόλαος Αθάνατος.