Ιδιαίτερα σοβαρή κρίνεται η κατάσταση στο Κακοδίκι του δήμου Καντάνου-Σελίνου στα Χανιά αφού η πυρκαγιά που μαίνεται απειλεί σπίτια.

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στο Κακοδίκι του δήμου Καντάνου-Σελίνου και μάλιστα έχει υποχρεώσει σε εκκένωση πέντε τουλάχιστον σπίτια που απειλούνταν από τις φλόγες όπως αναφέρει το Zarpanews.gr.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καντάνου-Σελίνου, Αντώνη Περράκη, για την κατάσβεση επιχειρεί πυροσβεστικό ελικόπτερο, ενώ αναμένεται άλλο ένα, που όμως δεν είχε ακόμα κάνει την εμφάνισή του. Επίσης έχει ζητηθεί η συνδρομή και πυροσβεστικού αεροπλάνου, καθώς η φωτιά είναι πολύ μεγάλη.

Στην περιοχή δεν φυσούν άνεμοι, οι θερμοκρασίες όμως είναι ιδιαίτερα υψηλές, ξεπερνώντας τους 40 βαθμούς και η φωτιά επεικτείνεται με ταχείς ρυθμούς, ανέφερε ο κ. Περράκης.

Ήδη επιχειρούν για την κατάσβεση οχήματα από τα Χανιά, την Κίσσαμο και την Κάνδανο. Σύμφωνα με την ΠΥ, επιχειρούν 43 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 14 οχήματα και 2 ελικόπτερα. Όμως, η φωτιά καίει και σε σημεία που δεν μπορούν να προσεγγίσουν οι επίγειες δυνάμεις.

Το Κακοδίκι αποτελείται από διάσπαρτους οικισμούς και είναι το πιο “απλωμένο” χωριό του δήμου Καντάνου-Σελίνου.