Τα καμένα στρέμματα υπολογίζονται σε 1100,ενώ απολογιστικά από την Περ.Ενότητα Χίου ανακοινώθηκαν τα εξής:

“Την 08η  Ιουλίου 2021, ημέρα Πέμπτη και περί ώρα 07:00, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χίου ενημερώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου για πυρκαγιά στην Τοπική Κοινότητα Κατάβασης, του Δήμου Χίου.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν τα στελέχη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε.Χίου, κ.κ. Ιωάννης Κουντουριάδης και Σταμάτιος Ζενιώδης για επί τόπου αυτοψία της περιοχής και συντονισμού των ενεργειών με εντολή του χωρικού Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Χίου, κ.κ. Παντελή Μπουγδάνου, για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, σε συνεργασία με το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, κ.κ. Ιωάννη Βουράκη.

Ενώ αποχώρησε από το νησί με στρατιωτικό αεροσκάφος, η δύναμη της 2ης ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης, που με πεζοπόρο τμήμα είχε συνδράμει στο σβήσιμο της πυρκαγιάς και αποχώρησαν και τα πυροσβεστικά αεροσκάφη, που από το πρωί επιχειρούσαν στο μέτωπο της Κατάβασης, ο πρώτος  απολογισμός αλλά και τα συμπεράσματα από την πρώτη φωτιά του καλοκαιριού, θα αναλυθούν σε σύσκεψη,που θα γίνει στις 8.00 μ.μ. στο Δημαρχείο Αγίου Μηνά στα Θυμιανά, που θα συνεδριάσει το όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου,υπό την Προεδρία και παρουσία του υπουργού Νότης Μηταράκη.1100 καμένα στρέμματα από την πυρκαγιά στην Χίο