Ορκωμοσία των νέων Ανθυποπυραγών της 46ης εκπαιδευτικής σειράς τάξεως 2021 «Δόκιμος Τεχνίτης Διονύσιος Αναγνωστόπουλος» πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021, στην Πυροσβεστική Ακαδημία, στην Κάτω Κηφισιά.

Τα πτυχία στους νέους Ανθυποπυραγούς παρέδωσε η Α.Ε. η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ως εκπροσώπου της κυβέρνησης, του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, του Αν. Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γεωργίου- Μάριου Καραγιάννη, του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη και του Διοικητή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Υποστράτηγου ΠΣ Πέτρου Σπυρίδων, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πυροσβεστική Ακαδημία, στην Κάτω Κηφισιά.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. Αστυνόμος Β΄Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κουρτέσης.

Με την παρουσία τους τίμησαν την τελετή, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου, ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Σπίρτζης ως εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, ο γραμματέας του ΚΙΝ.ΑΛ. Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Νικόλαος Παπαναστάσης ως εκπρόσωπος του ΚΚΕ, η Βουλευτής Β΄ Πειραιά Φωτεινή Μπακαδήμα ως εκπρόσωπος του ΜεΡα 25, η Βουλευτής Β΄ Αθήνας Δυτικού Τομέα Μαρία Αθανασίου ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, ο εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κόκαλης, ο Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών Σπανάκης Βασίλειος-Πέτρος ως εκπρόσωπος του Πρόεδρου της Βουλής και ο Διευθυντής του Στρατιωτικού Γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας Αντιναύαρχος ΠΝ Ευθύμιος Μικρός, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Α΄ Υπαρχηγός του Λ.Σ. Αντιναύαρχος Ισάκογλου Νικόλαος ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Λ.Σ., ο Υπαρχηγός ΓΕΑ Υποπτέραρχος (Ι) Πέτρος Χατζήρης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΑ, ο Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Υποναύαρχος Ιωάννης Καλογερόπουλος ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ και ο Διευθυντής Α’ κλάδου ΓΕΣ Υποστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος ως εκπρόσωπος Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Από πλευράς Πυροσβεστικού Σώματος παρέστησαν, ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, ο Επιτελάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος, ο Προϊστάμενος Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης Υποστράτηγος ΠΣ Χιώνης Χαράλαμπος, ο Διοικητής του ΕΣΚΕΔΙΚ Υποστράτηγος ΠΣ Σπυρίδων Βαρσάμης, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Αττικής με έδρα την Αθήνα Υποστράτηγος ΠΣ Ιωάννης Πετρούτσος ο Προϊστάμενος Κλάδου Επιχειρήσεων Υποστράτηγος ΠΣ Χρήστος Λάμπρης, καθώς και Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι νέοι Ανθυποπυραγοί παρέδωσαν την σημαία της Σχολής στους 3ετείς Δοκίμους Ανθυποπυραγούς και έδωσαν τον καθιερωμένο όρκο.

Στη συνέχεια, ο Διοικητής της Σχολής Ανθυποπυραγών, Αρχιπύραρχος Δημήτριος Καλιανιώτης ανέγνωσε την ημερήσια διαταγή, απευθυνόμενος στους νέους Αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων, τα εξής: «…η 46η εκπαιδευτική σειρά που αποφοιτά σήμερα, φέρει το όνομα του αδικοχαμένου Δόκιμου τεχνίτη Διονύσιου Αναγνωστόπουλου, που έχασε τη ζωή του κατά την εκτέλεση του καθήκοντος την 21η Ιουλίου 1944. Οι τριάντα τέσσερις (34) Νέες και Νέοι Ανθυποπυραγοί, ανταποκρίθηκαν επάξια στις δοκιμασίες και τις απαιτήσεις της Σχολής, και πλέον είναι έτοιμοι να εκτελέσουν πλήρως και αποτελεσματικά τα νέα τους καθήκοντα, για την εξασφάλιση της προστασίας της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και του Κράτους. Στη συνέχεια, ο Διοικητής της Σχολής Ανθυποπυραγών απευθυνόμενος στις Νέες και στους Νέους Ανθυποπυραγούς τόνισε ότι: «… τα καθήκοντα του Αξιωματικού του Πυροσβεστικού Σώματος είναι πολλαπλά και ιδιόμορφα, μεταβάλλονται διαρκώς ακολουθώντας την τεχνολογική πρόοδο και απαιτούν λεπτούς και επιδέξιους χειρισμούς. Αξιοποιείστε στο μεγαλύτερο βαθμό τις γνώσεις που αποκτήσατε στη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και μη λησμονείτε ποτέ, ότι η ολοκλήρωση κάθε εκπαίδευσης, όσο επιτυχημένη και αν κρίνεται αυτή, δεν αποτελεί τέλος στην συνολική προσπάθεια, αλλά αντίθετα, αφετηρία για περαιτέρω βελτίωση των γνώσεων σας. Διατηρείστε άσβεστη τη φλόγα της μάθησης, ώστε να προάγετε το Πυροσβεστικό Σώμα, σε μια καινοτόμο πορεία προσφοράς…»

Μετά το πέρας της τελετής, παρουσία του Διοικητή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Υποστράτηγου ΠΣ Σπυρίδων Πέτρου, οι Νέες και Νέοι Ανθυποπυραγοί, προσέφεραν συμβολικό δώρο στην Α.Ε. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ως ένδειξη σεβασμού για την ύψιστη τιμή που προσέδωσε με την παρουσία της στη Σχολή Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ορκωμοσία νέων Ανθυποπυραγών της 46ης εκπαιδευτικής σειράς τάξεως 2021 Ορκωμοσία νέων Ανθυποπυραγών της 46ης εκπαιδευτικής σειράς τάξεως 2021 Ορκωμοσία νέων Ανθυποπυραγών της 46ης εκπαιδευτικής σειράς τάξεως 2021 Ορκωμοσία νέων Ανθυποπυραγών της 46ης εκπαιδευτικής σειράς τάξεως 2021 Ορκωμοσία νέων Ανθυποπυραγών της 46ης εκπαιδευτικής σειράς τάξεως 2021 Ορκωμοσία νέων Ανθυποπυραγών της 46ης εκπαιδευτικής σειράς τάξεως 2021 Ορκωμοσία νέων Ανθυποπυραγών της 46ης εκπαιδευτικής σειράς τάξεως 2021 Ορκωμοσία νέων Ανθυποπυραγών της 46ης εκπαιδευτικής σειράς τάξεως 2021 Ορκωμοσία νέων Ανθυποπυραγών της 46ης εκπαιδευτικής σειράς τάξεως 2021

 

fireservice.gr