Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά στη Σταμάτα, η οποία «γλείφει σπίτια», όπως είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Διονύσου. Η πυρκαγιά στη Σταμάτα εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι σε δασική έκταση κοντά στο νεκροταφείο της Ροδόπολης και αμέσως σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική. Σημειώνεται ότι στην περιοχή πνέουν άνεμοι 5 μποφόρ.

Στο σημείο επιχειρούν 43 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συνδράμουν 4 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν και εθελοντές πυροσβέστες.

Ενεργοποιήθηκε το 112 για τη Σταμάτα
«Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή της Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην Περιοχή σας», ανέφερε το μήνυμα της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας μέσω του 112, προκειμένου να ενημερώσει τους κατοίκους της περιοχής.

Γλείφει σπίτια η πυρκαγιά στη Σταμάτα - Μήνυμα 112 από την πολιτική προστασία

Τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο πύρινο μέτωπο περιέγραψε στο iefimerida ο δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης: «Η φωτιά γλείφει σπίτια». Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, όπου χρειάστηκε έγινε απομάκρυνση των κατοίκων από τα σπίτια τους.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μην φτάσουν οι φλόγες σε κατοικίες του οικισμού “Γαλήνη”. Τις προσπάθειες δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι που φτάνουν πλέον έως και τα 6 μποφόρ».

Λόγω της πυρκαγιάς στη Σταμάτα, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Μακαρίου, από τη λεωφόρο Δροσιάς – Σταμάτας, και στην οδό Αγίου Ιωάννου, από την Κωνσταντινουπόλεως.