Σε κλοιό εμπρηστών Σταμάτα, Ροδόπολη, Διόνυσος, Δροσιά και Αιολίδα

Σοβαρές καταγγελίες κάνουν κάτοικοι για το πώς ξεκίνησε η μεγάλη φωτιά από το νεκροταφείο της Σταμάτας και επεκτάθηκε στα σύνορα με τη Ροδόπολη και στη συνέχεια στον Διόνυσο. Κάτοικος που μίλησε στην κάμερα του mega, ανέφερε ότι “ανέβαιναν οι φλόγες, όπως ανεβαίνουμε τη Λ. Διονύσου, η φωτιά πήρε και στην αριστερή πλευρά και στη δεξιά πλευρά. Απ’ ότι μου είπε ο αδελφός μου, άκουσε τέσσερα γκαζάκια… Λογικά την έχουν βάλει τη φωτιά”.

Ένας δεύτερος κάτοικος έκανε λόγο για πάρα πολλές μικρές εστίες. Η φωτιά “ξαφνικά ξεφύτρωνε εδώ, εκεί, παραπέρα… Υπάρχουν πάρα πολλές απλωμένες εστίες στην ευρύτερη περιοχή εδώ που είμαστε, οι οποίες στη δική μου λογική δεν είναι συνέχεια μίας φωτιάς”, τόνισε.

“Δεν είναι δυνατόν στη Λ. Διονύσου να έχει πάρει φωτιά και αριστερά και δεξιά”, πρόσθεσε ο πρώτος κάτοικος που μίλησε στην κάμερα.

Ένας πυροσβέστης κατήγγειλε πως “οι εστίες είναι διάσπαρτες σε όλη την περιοχή. Ενώ την περιμέναμε από κάτω προς την Διονύσου, υπήρχε εστία πάνω από την Διονύσου και πήγαινε προς το πυκνό δάσος. Επομένως, δεν είναι τυχαίο”.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Πέππας, αντιπεριφερειάρχης Αττικής τόνισε ότι “είχαμε κάποιες καταστροφές σε αγροικίες και σε αποθήκες, τα είδαμε με τα μάτια μας, δεν υπάρχει ακόμη επίσημη καταγραφή”.