3.300 στρέμματα δασικής έκτασης και ελαιώνων εκτιμάται ότι έγιναν στάχτη από τις δύο πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές που ξέσπασαν την περασμένη εβδομάδα στο νομό μας, στο Καλέτζι και την Άνω Αλμυρή και επεκτάθηκαν. Εν τω μεταξύ περίπου 10.000 στρέμματα δασικής έκτασης και ελαιώνων εκτιμάται ότι αποτεφρώθηκαν συνολικά σε Αργολίδα και Κορινθία.3.300 στρέμματα δάσους και ελαιώνων κάηκαν από τις δύο τελευταίες πυρκαγιές σε Καλέτζι και Άνω ΑλμυρήΤα στοιχεία αυτά γνωστοποιήθηκαν από την Περιφέρειά μας και είναι εις γνώση του Περιφερειάρχη  Παναγιώτη Νίκα, απο το Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας .

Σύμφωνα με την ενημέρωση, η κατάσταση περιγράφεται ως εξής:

α. Το μεσημέρι της Παρασκευής 23-07-2021 (ώρα 12.42 μ.μ.) εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην αγροτοδασική περιοχή Καλεντζίου της Δημοτικής Κοινότητας Ζευγολατιού της Δημοτικής Ενότητας Βόχας του Δήμου Βέλου – Βόχας και κατευθύνθηκε προς την περιοχή Σπαθοβουνίου της Κοινότητας Κουταλά της Δ.Ε. Τενέας του Δήμου Κορινθίων και προς την Κοινότητα Αρχαίων Κλεωνών του Δήμου Νεμέας. Το πέρασμα της φωτιάς έκαψε περίπου 2.500 στρέμματα, εκ των οποίων εκτάσεις αειφύλλων –πλατυφύλλων, σε μίξη με Χαλέπιο πεύκη καθώς και ελαιώνων.

β. Το Σάββατο 24-07-2021 (ώρα 4.53 μ.μ.), εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή της Ανω Αλμυρής, του Ρυτού και της Ντράσσας που υπάγονται στη Δ.Κ. Γαλατακίου, της Δ.Ε. Σαρωνικού του Δήμου Κορινθίων. Προτάθηκε η εκκένωση της περιοχής Ντράσσας, η οποία τελικά δεν πραγματοποιήθηκε. Η φωτιά έκαψε περίπου 800 στρέμματα δασικής έκτασης Χαλεπίου πεύκης και ελαιώνων.

Πηγη:hmiresiakorinthou.gr