Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Πάτρα – Καίγονται σπίτια και εκκενώθηκαν χωριά

Εκτός ελέγχου είναι η πυρκαγιά στην Πάτρα στους πρόποδες του Παναχαϊκού, με τον πύρινο εφιάλτη να συνεχίζεται. Σπίτια έχουν καεί, ενώ εκκενώθηκαν και χωριά.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Πάτρας, Κώστα Πελετίδη, ο οποίος μίλησε στο Newsbeast η αστυνομία κλείνει την περιμετρική οδό και γυρίζει πίσω τους οδηγούς, καθώς οι φλόγες έχουν φτάσει στον δρόμο.

«Ειδικότερα τα οχήματα από Πύργο διοχετεύονται στον κόμβο Γλαύκου και τα οχήματα προς Πάτρα στον κόμβο Εγλυκάδας. Στην διακοπή και παράκαμψη της κυκλοφορίας συνδράμει και το προσωπικό της Ολυμπίας οδού. Το μέτωπο της πυρκαγιάς πλησίασε ήδη στον Ριγανόκαμπο.

Έχουν καεί 3 με 4 σπίτια, κάνουμε προσπάθεια να τα σβήσουμε και να μην εξαπλωθεί σε άλλα σπίτι η πυρκαγιά. Το μέτωπο είναι σε εξέλιξη», σημείωσε ο δήμαρχος της πόλης.

Παράλληλα ο δήμαρχος Ευρυμάνθου, θεόδωρος Μπαρής, ανέφερε: «Η εικόνα στο δικό μας μέτωπο είναι πολύ προβληματική. Το μέτωπο για την ώρα είναι ανεξέλεγκτο.

Το πρόβλημα είναι ότι επειδή τα μέτωπα είναι πολλά και σε μεγάλη έκταση υπάρχει πολυδιάσπαση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Τώρα επιχειρούν πολλά στη Πάτρα και η δύναμη έχει αδυνατίσει σε εμάς.

Δυστυχώς ο άνεμος είναι ψηλά και αλλάζει διαρκώς κατευθύνσεις. Έχουν ήδη εκκενωθεί τα χωριά Δροσιά και Πτέρη και οι κάτοικοι έχουν μετακινηθεί στην Πάτρα και σε άλλα ασφαλή χωριά. Ακόμα δεν κινδυνεύουν σπίτια αλλά δεν ξέρω πόσην ώρα θα κρατήσει αυτό».

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Πάτρα - Καίγονται σπίτια και εκκενώθηκαν χωριά

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Πάτρα - Καίγονται σπίτια και εκκενώθηκαν χωριά