Πυρκαγιές στην Αχαΐα: Οριοθετήθηκε το μέτωπο στη Δροσιά – Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Ελεκίστρα

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Αχαΐα. Οριοθετήθηκε το μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Τετάρτης στην περιοχή του Ερυμάνθου. Καλύτερη η εικόνα και στην περιοχή Ελεκίστρα.

 

Οριοθετήθηκε η μεγάλη φωτιά φωτιά που καίει δασική έκταση στην περιοχή Δροσιά της Αχαΐας.

Οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί και πλέον στο σημείο επιχειρούν 180 πυροσβέστες, 46 οχήματα και οκτώ ομάδες πεζοπόρου τμήματος.

Μετά και την ύφεση της πυρκαγιάς σε Σούλι, Ελεκίστρα και Ριγανόκαμπο, περιμένουν το πρώτο φως της ημέρας για να εκτιμήσουν αν θα χρειαστεί ενίσχυση και από αέρος.

Η φωτιά σε μεγάλο βαθμό έχει οριοθετηθεί και παρότι όλη τη νύχτα επικρατούσε άπνοια στην περιοχή οι πυροσβεστικές δυνάμεις ήταν σε επιφυλακή υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, «η ένταση των ανεμών έχει μειωθεί, αλλά το πύρινο μέτωπο είναι μεγάλο και οι εστίες της φωτιάς αρκετές».

Σε ύφεση η φωτιά στην περιοχή Ελεκίστρα

Η πυρκαγιά στην περιοχή Ελεκίστρα της Πάτρας, παραμένει σύμφωνα με ενημέρωση του Newsbomb.gr από την Πυροσβεστικήσε ύφεση, ενώ στο σημείο βρίσκεται μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής.

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις υπό τον φόβο των αναζωπυρώσεων, που είναι συνεχείς. Πέντε σπίτια και ένα όχημα φέρεται να τυλίχθηκαν στις φλόγες στην Καρυά. Λίγο πριν από τις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης, κατάφεραν οι πυροσβεστικές δυνάμεις να ελέγξουν την ορμή της πυρκαγιάς που είχε φτάσει στον καταυλισμό του Ριγανόκαμπου.