Αιτία φέρεται να είναι η σύλληψη πέρσι του αδελφού του 55χρονου για εμπρησμό
Ένας 55χρονος εισέβαλε χθες στις 21:00 περίπου το βράδυ στο κτίριο της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Ζακύνθου και σε κατάσταση υστερίας, κρατώντας ένα μεγάλο μαχαίρι στο χέρι, άρχισε να απειλεί τους πυροσβέστες της βάρδιας.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 55χρονος κινήθηκε κατά των πυροσβεστών, ενώ μόλις είδε τοn οδηγό του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του επιτέθηκε απειλώντας την ζωή του. Παρέμβαση των συναδέλφων τού πυροσβέστη απέτρεψε την επίθεση και ο 55χρονος μπήκε στο αμάξι του σε έξαλλη κατάσταση και τράπηκε σε φυγή.
Η αιτία της επίθεσης φαίνεται να είναι η σύλληψη του αδερφού του 55χρονου, πριν περίπου ένα χρόνο περίπου,την κατηγορία του εμπρησμού. Σε βάρος του 55χρονου υποβλήθηκε μήνυση και κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία με την Αστυνομία να αναζητά όλο το βράδυ τον δράστη, ο οποίος εντοπίστηκε σε μια αποθήκη που διαθέτει στο βουνό του Σκοπού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες κατασχέθηκε και το μαχαίρι.
Ο 55χρονος σήμερα το μεσημέρι θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.Eισέβαλε με μαχαίρι στην Πυροσβεστική και απειλούσε τους πυροσβέστες