Συνεχίζεται ακόμη η μάχη με την πυρκαγιά στην Αιγιάλεια, ενώ η προσπάθεια συνεχίστηκε και τη νύχτα. Σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας ξαναρίχτηκαν στη μάχη και τα εναέρια μέσα και συνολικά επιχειρούν 294 πυροσβέστες με 7 ομ. πεζ. τμ., 77 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 5 Ε/Π, εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό και 2 Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Επίσης, με εντολή Αρχηγού ΠΣ Αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε. έρχεται στην Αιγιαλεία Αχαΐας, για τη διερεύνηση των αιτιών της καταστροφικής πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι

Ολονύκτια μάχη
Ολονύχτια μάχη για τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις στη Ζήρια Αχαΐας. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε μία μεγάλη περίμετρο ανάμεσα στη Ζήρια, το Λαμπίρι και τις Καμάρες. Ωστόσο πλέον ο Λόγγος δεν κινδυνεύει από τη πυρκαγιά.

Πιο συγκεκριμένα:
Στο Νοσοκομείο του Αιγίου διακομίστηκαν 15 περιστατικά με αναπνευστικά προβλήματα.
Οι επτά παρέμειναν νοσηλευόμενοι για προληπτικούς λόγους (έξι πολίτες και ένας Λιμενικός) των οποίων η κατάσταση δεν εμπνέει καμία ανησυχία, ενώ οι υπόλοιποι αποχώρησαν.
Στο Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας διακομίστηκε εγκαυματίας από την περιοχή της Ζήρειας, ο οποίος υποβλήθηκε σε επιτυχή πλαστική χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η υγεία του.

Ανοιξαν οι Εθνικές
Στο μεταξύ, αργά χθες το βράδυ, αποκαταστάθηκε πλήρως, σύμφωνα με την Αστυνομία, η κίνηση των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της νέας εθνικής οδού, Πατρών – Κορίνθου, από το ύψος του Δρεπάνου, έως την περιοχή του Ελαιώνα.

Περίπου 110 πολίτες απεγκλώβισε το Λιμενικό:

Περίπου 110 πολίτες απεγκλώβισαν τα πλωτά σκάφη του Λιμενικού από τις παραλιακές περιοχές της Αιγιάλειας, Μπούκα, Λόγγος και Πεύκη, που είχαν αποκλειστεί λόγω της φωτιάς και τους μετέφεραν στο λιμάνι του Αιγίου.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής της 5ης περιφερειακής διοίκησης του Λιμενικού, αρχιπλοίαρχος Δημήτρης Κυριακουλόπουλος, «κινητοποιήσαμε από την πρώτη στιγμή όλα τα πλωτά σκάφη του λιμενικού που είχαμε διαθέσιμα και ταυτόχρονα ενεργοποιήσαμε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης».