Πυρκαγιά στη Ρόδο: Εκκενώνεται το χωριό Μαριτσά – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις

02/08/2021
by
Πυρκαγιά στη Ρόδο: Εκκενώνεται το χωριό Μαριτσά - Μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Την προληπτική εκκένωση του χωριού Μαριτσά αποφάσισαν πριν από λίγο οι αρμόδιες υπηρεσίες που προσπαθούν να κατασβέσουν την πυρκαγιά στο νησί της Ρόδου. Η απόφαση πάρθηκε διότι μέχρι αυτή την ώρα, λόγω του δύσβατου της περιοχής δεν έχει σβηστεί εστία φωτιάς που υπάρχει στην Περιοχή «Κερωνιάτης».

Μάχη για την αντιμετώπιση των αναζωπυρώσεων και των διάσπαρτων μικρών εστιών πυρκαγιάς που υπάρχουν, εξακολουθούν να δίνουν μέχρι αυτή την ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές στο νησί της Ρόδου.

Η πυρκαγιά από το πρωί δεν έχει επεκταθεί, υπάρχουν όμως αρκετές εστίες στον χώρο όπου αναπτύχθηκε την Κυριακή, μεταξύ των χωριών Θολού, Μαριτσών και Ψίνθου.

Όλη τη διάρκεια της ημέρας για την αντιμετώπιση της υπήρχαν συνεχείς ρίψεις νερού από πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα και έντονη κινητοποίηση από τις δυνάμεις πυρόσβεσης που ενισχύθηκαν μάλιστα με οχήματα και προσωπικό από άλλες περιοχές της χώρας.

Οι ρίψεις νερού αυτή την ώρα έχουν επικεντρωθεί στην περιοχή «Κερωνιάτης» στο χωριό Μαριτσά όπου εξακολουθεί να υπάρχει μία εστία φωτιάς.

Οι πυροσβέστες και οι εθελοντές πρόκειται να μείνουν σε επιφυλακή όλη τη διάρκεια της νύκτας για να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Don't Miss

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιφερειακή του Αιγάλεω

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιφερειακή του Αιγάλεω

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην περιφερειακή του Αιγάλεω.
Συγκινητική εικόνα από το Πευκί Ευβοίας-To «ευχαριστούμε» των κατοίκων στους χειριστές των ελικοπτέρων

Συγκινητική εικόνα από το Πευκί Ευβοίας-To «ευχαριστούμε» των κατοίκων στους χειριστές των ελικοπτέρων

Σε μια συγκινητική και από καρδιάς ενέργεια προχώρησαν οι κάτοικοι