Πυρκαγιά στη Ρόδο: Μαίνεται για δεύτερη μέρα – Στόχος να ελεγχθούν οι αναζωπυρώσεις

Σκληρή μάχη με τις φλόγες έδωσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούσαν στο πύρινο μέτωπο στη Ρόδο, που ξέσπασε την Κυριακή. Με το πρώτο φως της ημέρας ρίχτηκαν στη “μάχη” και τα εναέρια μέσα, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τις συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Τα μέτωπα της φωτιάς, φαίνεται πως βρίσκονται σε ύφεση, σύμφωνα με τη Ροδιακή και υπάρχει η αισιοδοξία ότι η πυρκαγιά θα ελεγχθεί.

Αυτή τη στιγμή, στη δασική πυρκαγιά της Ρόδου επιχειρούν 103 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν τρία αεροσκάφη με το Beriev-200 και έξι ελικόπτερα (τέσσερα για αεροπυρόσβεση και δύο ως συντονιστικά). Συνδρομή παρέχουν ο Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ. Τις επόμενες ώρες οι επίγειες δυνάμεις θα ενισχυθούν με 56 πυροσβέστες και 14 οχήματα που προσεγγίζουν ακτοπλοϊκώς από Πειραιά.

Σημειώνεται ότι τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Σε ανακοίνωσή του για τις εξελίξεις ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος αναφέρει τα εξής: «Το ξημέρωμα βρίσκει την Ρόδο πολύ καλύτερα από την προηγούμενη νύκτα. Τα μέτωπα είναι σε ύφεση. Ο πρώτος στόχος, η προστασία της ανθρώπινης ζωής επιτεύχθηκε. Η εκκένωση οικισμών και η κατά προτεραιότητα παρέμβαση πέριξ αυτών, η απαγόρευση κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα τμήματα του οδικού δικτύου, έφεραν αποτέλεσμα. Η σκληρή δουλειά που έγινε όλη τη νύκτα, επίσης έφερε αποτέλεσμα. Η βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, στο συντριπτικό τμήμα αυτού, αποκαταστάθηκε. Ο κρατικός μηχανισμός στάθηκε όρθιος, οι εθελοντές και οι ενεργοί πολίτες ανέδειξαν αξίες. Συνεχίζουμε σήμερα το πρωί, με ενισχυμένες δυνάμεις και ανεξάντλητες αντοχές. Δεν συντρέχει κανένας λόγος διασποράς πανικού. Μόνο δουλειά, με σχέδιο, καθαρό μυαλό, οργάνωση και ψυχραιμία».

Πυρκαγιά στη Ρόδο: Μαίνεται για δεύτερη μέρα – Στόχος να ελεγχθούν οι αναζωπυρώσεις