Πυρκαγιά στη Ηλεία: Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστών – Καλύτερη η εικόνα των μετώπων

Αμείωτη είναι η μάχη με τα πύρινα μέτωπα που εξακολουθούν να καίνε στην Πελοπόννησο.

Οι πυροσβέστες προσπαθούν από το πρωί να περιορίσουν τα μέτωπα της πυρκαγιάς, ωστόσο βρέθηκαν αντιμέτωποι με συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Μάλιστα, σε αρκετές περιοχές όπως στη Γορτυνία της Αρκαδίας, αλλά και στη Μεγαλόπολη υπήρξαν και νέες εστίες στην περίμετρο του μετώπου, που όμως αντιμετωπίστηκαν από τους πυροσβέστες άμεσα.

Βελτίωση παρουσιάζεται στη μεγάλη φωτιά της Ηλείας, καθώς το απόγευμα οι πυροσβέστες κατάφεραν να αντιμετωπίσουν την μεγάλη αναζωπύρωση στη Νεμούτα και να την θέσουν υπό έλεγχο.

Πλέον δεν υπάρχει ενιαίο ενεργό μέτωπο στην Ηλεία και οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν να αντιμετωπίσουν τις διάσπαρτες εστίες στην περιοχή.

Στα πύρινα μέτωπα της Πελοποννήσου εξακολουθούν να επιχειρούν εκατοντάδες πυροσβέστες με οχήματα, καθώς και πεζοπόρα τμήματα και εθελοντές, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας θα πετάξουν και πάλι τα εναέρια μέσα.

«Άμεσα κατάφεραν οι πυροσβεστικές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν και να περιορίσουν αναζωπύρωση της φωτιάς στην περιοχή Βίλλια», ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος και πρόσθεσε πως «παραμένουν στην περιοχή πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να προλάβουν τυχόν νέα αναζωπύρωση της φωτιάς».

Επίσης, είπε ότι «ήταν άμεση η επέμβαση εναέριων μέσων στις περιοχές Βασιλάκι και Ξηρόκαμπος, ώστε να σταματήσουν τη φωτιά», συμπληρώνοντας ότι «σιγοκαίει η φωτιά στις περιοχές Δούκας και Λάσδικα με κατεύθυνση προς Νεράιδα, αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν επί τόπου».

Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης επισήμανε ότι «σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από την Πυροσβεστική, ο κίνδυνος των αναζωπυρώσεων θα είναι υπαρκτός και τα επόμενα 24ωρα», προσθέτοντας ότι «αύριο αναμένεται μικρή ενίσχυση των ανέμων».