Το ένα μετά το άλλο, χωριά στην Εύβοια κυκλώνονται από τις φλόγες, όμως κόντρα στο καταστροφικό έργο της πύρινης λαίλαπας, όλα το βράδυ αλλά και τα ξημερώματα, πυροσβέστες και εθελοντές έδωσαν μάχη για να περιορίσουν τα μέτωπα.

Τα χωριά Ελληνικά, Γούβες, Αρτεμίσιο, Καστρί, Πευκί, Μονοκαρυά, Καματριάδες και Γαλατσάδες βρίσκονται σε πύρινο κλοιό από το πρωί της Κυριακής.

Τις τελευταίες ώρες, κάτοικοι στο Αρτεμίσιο και στις Γούβες αντιστέκονται και τα χωριά αντέχουν. Περιφερειακά, σπίτια έχουν καεί, αλλά οι πυρήνες των χωριών παραμένουν αλώβητοι.

Στις Γούβες, το Αγριοβότανο, τη Μονοκαρυά και το Πευκί η αντίσταση των εθελοντών και των κατοίκων κράτησε μεγάλο μέρος των χωριών ανέπαφο.

Αντίθετα, οι αναζωπυρώσεις ήταν πολλές σχεδόν σε όλη την έκταση των καμένων περιοχών και στις περισσότερες περιπτώσεις σήμανε συναγερμός: σε Αγία Άννα, Βασιλικά, Ψαροπούλι, Αγιά Νικόλαο.

Αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν, επίσης, στα χώρια Κερασοχώρι, Μηλιές, Κρυονερίτης και Αγδίνες, αλλά οι δυνάμεις πυρόσβεσης απέτρεψαν την εξάπλωσή τους.Πυρκαγιά στην Εύβοια: Τα μέτωπα κυκλώνουν τα χωριά – Έβδομη μέρα κόλασης