Δια χειρός Έλληνα εφευρέτη-κατασκευαστή μια άγνωστη σε πολλούς πατέντα μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια ενάντια στη μάχη με τις πυρκαγιές.

H συγκριμένη πατέντα ανήκει στον πρώην πυροσβέστη και μηχανολόγο μηχανικό, Γιάννη Κρεκουκης και φέρει την ονομασία «Τυφώνας». Το συγκεκριμένο εγχείρημα ξεκίνησε, αρχικά σαν ιδέα, πολλά χρόνια πίσω και υλοποιήθηκε από τον ίδιο το 2013.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, το συγκεκριμένο σύστημα χρησιμοποιεί μια τουρμπίνα που «φυσά» με ταχύτητα σταγονίδια νερού σε απόσταση έως 60 μέτρα και μπορεί να εφαρμόσει σε κάθε είδους πυροσβεστικό όχημα. Η υψηλή αποδοτικότητά του ανάγεται στο γεγονός πως μπορεί να αντιμετωπίσει τη «βάση» της πυρκαγιάς και ειδικά σε μέρη όπου η βλάστηση είναι πυκνή.

Ο κ.Κρεκουκης έχει παρουσιάσει πολλές φορές σε Ελλάδα και εξωτερικό την καινοτόμα κατασκευή του και έχει βοηθήσει με αυτή σε πολλές πυρκαγιές ανά την Ελλάδα. Όπως θα δείτε και στο τελευταίο βίντεο, βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες και στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου, στην οποία ο “τυφώνας” κατάφερε να αποδείξει για μια ακόμη φορά την αποτελεσματικότητά του.

Δείτε τα video με τον “τυφώνα” σε δράση: