Τη δύσκολη κατάσταση που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι δυνάμεις κατάσβεσης στη φωτιά στην Εύβοια και συγκεκριμένα στο Ασμήνιο περιέγραψε Σλοβάκος πυροσβέστης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο ένας Σλοβάκος πυροσβέστης μίλησε για της συνθήκες που αντιμετώπισαν χαρακτηρίζοντας πολύ δύσκολη και σκληρή την κατάσταση, με τη φωτιά να τρέχει κατά πάνω τους.

Χαρακτηριστικά είπε: «Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και πολύ σκληρή. Η φωτιά μεταδίδεται πάρα πολύ γρήγορα και τρέχει κατά πάνω μας. Αλλά καταφέραμε το πρωί σε αυτή την περιοχή, και τώρα προσπαθούμε να τελειώσουμε και να σιγουρέψουμε ότι δεν θα συνεχίσει από την άλλη πλευρά του δρόμου».

Πόσες δυνάμεις επιχειρούν στη φωτιά στην Εύβοια.

Η δασική πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 892 πυροσβέστες με 50 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 232 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Κύπρο 34 πυροσβέστες με 2 οχήματα, από Ουκρανία 100 πυροσβέστες, από Σερβία 39 πυροσβέστες με 14 οχήματα και ένα ασθενοφόρο, από Ρουμανία 108 πυροσβέστες με 21 οχήματα, από τη Σλοβακία 75 πυροσβέστες με 30 οχήματα, από Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα, από Μολδαβία 25 πυροσβέστες με 4 οχήματα και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Επίσης για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 5 Α/Φ συμπεριλαμβανομένων 2 Α/Φ από Σουηδία καθώς και 12 Ε/Π συμπεριλαμβανομένων 2 Ε/Π από Σερβία, 2 Ε/Π από Ελβετία και 1 Ε/Π ως συντονιστικό. Συνδρομή παρέχουν το Λιμενικό Σώμα, οι Ένοπλες Δυνάμεις με πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου.Σλοβάκος πυροσβέστης στο Ασμήνιο: “Πολύ δύσκολη η κατάσταση η πυρκαγιά τρέχει κατά πάνω μας”

Πηγή:eviathema.gr