Οι αναζωπυρώσεις σε Γορτυνία και Μεγαλόπολη αντιμετωπίστηκαν από τους πυροσβέστες που επιχειρούν στη πυρκαγιά στην Αρκαδία.

Αντιμετωπίστηκαν από τις πυροσβεστικές δυνάμεις οι αναζωπυρώσεις που σημειώθηκαν στη Γορτυνία και τη Μεγαλόπολη της Αρκαδίας. Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης του νομού, Χρήστος Λαμπρόπουλος, «σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από την Πυροσβεστική, πλέον η κατάσταση είναι καλύτερη και δεν κινδυνεύει κάποιος οικισμός».

Η φωτιά στην Αρκαδία προκάλεσε ζημιές σε περιουσίες, κάνοντας στάχτη μεγάλες εκτάσεις δάσους. Από τη φωτιά στη Γορτυνία κάηκαν σπίτια και καλλιέργειες.

Οι αναζωπυρώσεις στη Γορτυνία σημειώθηκαν στις περιοχές Νεοχώρι, Λιβαδάκι και Ελαία, αλλά ήταν άμεση η επέμβαση των επίγειων και εναέριων πυροσβεστικών μέσων, τα οποία κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς πριν πάρει διαστάσεις και γίνει απειλητική για τους γειτονικούς οικισμούς.

Ο αντιπεριφέρειαρχης πρόσθεσε ότι «δεν έβρεξε στην περιοχή όσο περιμέναμε, αλλά για καλή τύχη έβρεξε στο Νεοχώρι», σημειώνοντας ότι «η ένταση των ανέμων έχει μειωθεί και η θερμοκρασία έχει υποχωρήσει».

Αναζωπυρώσεις στη Μεγαλόπολη – Άμεση η επέμβαση των πυροσβεστών

Εν τω μεταξύ, όπως προαναφέρθηκε, σημειώθηκαν αναζωπυρώσεις και στη Μεγαλόπολη και συγκεκριμένα στις περιοχές Νεοχώρι και Ίσαρης, αλλά και σε αυτές τις περιπτώσεις η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων σταμάτησε την πορεία της φωτιάς.

athensvoice.gr