Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΟΕΥΠΣ) κ. Δημήτρης Σταθόπουλος μίλησε στο pagenews.gr και τη Σοφία Χύτου για την κατάσταση που επικρατεί στα μέτωπα των πυρκαγιών σήμερα Σάββατο 14 Αυγούστου, για τις ημέρες των καταστροφικών πυρκαγιών αλλά και την τιτάνια προσπάθεια που κατέβαλαν και την αυτοθυσία όλες οι γυναίκες και οι άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα Σάββατο (14/8) στο μέτωπο των πυρκαγιών

Σύμφωνα με τον κ. Σταθόπουλο μέχρι και τις 11:00 το πρωί του Σαββάτου στην Εύβοια είχε βρέξει και οι πυρκαγιές σε όλα τα μέτωπα είχαν σβήσει, ενώ υπάρχει φόβος για πιθανές αναζοπυρώσεις. Περίπου 60 με 70 φωτιές άναψαν και από κεραυνούς. Στην Αττική το 99% των μετώπων έχει σβήσει ενώ εντοπίζονται κάποια προβλήματα στη Μάνη και στην Αρκαδία και σε διπλανά μέρη.

Εδώ και 10 ημέρες είχαμε τουλάχιστον 600 πυρκαγιές τονίζει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΥΠΣ. Κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών επιχειρούσαν στα μέτωπα των συμβάντων ημερησίως περίπου 1.200 πυροσβεστικά οχήματα με 2.500 πυροσβέστες.

Για τις κινήσεις που είχε κάνει η ΠΟΕΥΠΣ από τις αρχές του έτους

Από τις αρχές του 2021 ζητήσαμε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά αύξηση της οργανικής δύναμης και πλέον των 4.000 προσλήψεων λόγω της κλιματικής κρίσης.

Παράλληλα, συναντηθήκαμε με τον κ. Χαρδαλιά προ τριμήνου και μας ενημέρωσε πως έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την πρόσληψη 3.200 πυροσβεστών καθώς και η ενίσχυση με 980 νέα πυροσβεστικά οχήματα και η αγορά εναέριων μέσων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Για την τιτάνια προσπάθεια των πυροσβεστών

Ο κ. Σταθόπουλος τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω τις γυναίκες και τους άνδρες της Πυροσβεστικής όπου παρά την απερίγραπτη κούραση κανένας δεν παραπονέθηκε και δεν λιγοψύχησε, όλες και όλοι ήταν μπροστάρηδες σε όλα τα μέτωπα. Απίστευτη ήταν και η συμπαράσταση και αμέριστη αγάπη του κόσμου. Επικοινώνησε μαζί μου και ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης όπου μου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους άνδρες και τις γυναίκες του Πυρισβεστικού Σώματος και περιμένουμε την έμπρακτη στήριξή του».Δημήτρης Σταθόπουλος: Οι πυροσβέστες ήταν μπροστάρηδες σε όλα τα μέτωπα