Πυρκαγιά στα Βίλια: Τρία τα μεγάλα μέτωπα – Στην μάχη και το θηριώδες Ilyushin

Σε τρία μεγάλα μέτωπα έχει σπάσει η πυρκαγιά σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Αττικής Βασίλη Κόκκαλη.

«Αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά στα Βίλια έχει σπάσει σε τρία μέτωπα, η κατεύθυνση του ενός -γεωγραφικά- είναι προς τα Μέγαρα, το δεύτερο είναι σε ένα ύψωμα πριν το όρος Πατέρα και το τρίτο με κατεύθυνση προς την Οινόη», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Αττικής Βασίλης Κόκκαλης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Κόκκαλης επανέλαβε ότι το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται στα δέκα χιλιόμετρα, ενώ έκανε γνωστό ότι και στα τρία σημεία επιχειρούν εναέρια μέσα.

Οι περιοχές τις οποίες κατακαίει η φωτιά είναι δύσβατες, κάτι που δυσκολεύει και το έργο των επίγειων δυνάμεων. «Περιμένουμε τη ρίψη και από τα γιγαντιαία Ilyushin που έχουν ανεφοδιαστεί και περιμένουν να απογειωθούν από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» για να κάνουν συνεχείς ρίψεις μέχρι τις απογευματινές ώρες», πρόσθεσε ο κ. Κόκκαλης.

Σύμφωνα με αρμόδιος πηγές «αυτή τη στιγμή οι δυνάμεις έχουν ασφαλίσει τα Βίλια και δεν υπάρχει κίνδυνος για τον οικισμό – έχουν οριοθετηθεί κομμάτια που κατευθύνονταν είτε ανατολικά είτε δυτικά (Αγία Παρασκευή). Οι προσπάθειες έχουν επικεντρωθεί σε Παλαιοχώρι, Άγιο Γεώργιο και στο όρος Πατέρας όπου έχει ανέβει η πυρκαγιά σε δύσβατο σημείο. Επιχειρούν πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα (Beriev, Καναντέρ και ελικόπτερα – σε λίγη ώρα θα αρχίσουν ρίψεις και τα δύο Ilyushin). Υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις σε περίπτωση που το μέτωπο από το όρος Πατέρα κατέβει προς Βένιζα, Βαθυχώρι και πεδιάδα Μεγάρων. Σε όλη τη χώρα υπάρχει διασπορά πυροσβεστικών μέσων, ακόμη και στις πιο απόμακρες περιοχές, σε περίπτωση που χρειαστεί να επέμβουν άμεσα».

Πυρκαγιά στα Βίλια: Τρία τα μεγάλα μέτωπα - Στην μάχη και το θηριώδες Ilyushin