Δείτε πως ξεκίνησε η πυρκαγιά στα Βίλια! – Από μια μικρη εστία σε μια πύρινη κόλαση

Συγκλονιστικά είναι τα βίντεο που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και δείχνουν το πώς ξεκίνησε η μεγάλη πυρκαγιά στα Βίλια που καίει το βουνό εδώ και 3 ημέρες. Το εντυπωσιακό που αποκαλύπτουν τα βίντεο είναι ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε στις 12.33 και στην αρχή ήταν μια πολύ μικρή εστία.

Μάλιστα ο αυτόπτης μάρτυρας που ανέβασε τα βίντεο στον λογαριασμό του στο facebook και υπογράφει ως αντιπρόεδρος του οικισμού του Αγίου Νεκταρίου στα Βίλια, στην αρχή η φωτιά ήταν τόσο μικρή “που νόμιζες πως κάποιος ψήνει. Λόγω του ότι όμως γνωρίζω καλά την περιοχή, όταν είδα το σημείο, κατάλαβα πως εκεί δεν υπάρχει σπίτι.”

*Βίντεο 1: Η αρχική εστία
Και συνεχίζει: “Κατευθύνθηκα αμέσως προς τα εκεί όπου είδα μερικούς ανθρώπους να παλεύουν με κλαδιά και πυροσβεστήρες αυτοκινήτου. Αρχικά λόγω του ότι η φωτιά ήταν πολύ μικρή και πάνω στο δρόμο, πίστεψα πως θα την σβήσουμε.”

Βίντεο 2: Το μέτωπο αρχίζει και εξαπλώνεται
Όμως η εξέλιξη όπως φαίνεται στο επόμενο 3ο βίντεο είναι τελείως διαφορετική. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και καθιστούν τις προσπάθειες των ανθρώπων ατελέσφορες. Το εντυπωσιακό είναι και η αντίδραση της πυροσβεστικής. Το πρώτο όχημα, παρά την γκρίνια που ακούγεται τις τελευταίες ημέρες για την Πυροσβεστική, φθάνει στο σημείο μέσα σε 3 λεπτά.

*Βίντεο 3: Η πυρκαγιά έχει πάρει διαστάσεις – Στο σημείο το πρώτο όχημα της Πυροσβεστικής
Και όμως είναι ήδη αργά. Με τον ισχυρό βοριά που πνέει και μέσα σε λίγα λεπτά η φωτιά έχει πάρει διαστάσεις, η φλόγα έχει φθάσει ίσως και τα 10 μέτρα ύψος και πλέον είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Η συνέχεια είναι δυστυχώς γνωστή.