Για τέταρτη μέρα ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στα Βίλια – Εκκενώθηκαν ακόμα πέντε οικισμοί

Για τέταρτο 24ωρο η πυρκαγιά στα Βίλια παραμένει σε εξέλιξη, με το πύρινο μέτωπο να εκτιμάται ότι έχει περίμετρο είκοσι χιλιομέτρων ενώ πλέον κινείται προς τέσσερις κατευθύνσεις και συγκεκριμένα προς Καραούλι, Αγ. Χαράλαμπο, Θέα και Παλαιοχώρι. Παράλληλα η φωτιά συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτα το πυκνό δάσος στον Πατέρα. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αττικής, Βασίλη Κόκκαλη, το μεγάλο πρόβλημα είναι στον οικισμό Καραούλι καθώς η φωτιά έχει μπει μέσα στον οικισμό και απειλούνται σπίτια.

Ο αντιπεριφερειάρχης, μιλώντας στο Open, εκτίμησε ότι η φωτιά δεν πρόκειται να σβήσει σύντομα αφού ακόμα κι αν οριοθετηθεί θα υπάρχει πρόβλημα για τις επόμενες δέκα ημέρες με ενεργές εστίες και κίνδυνο αναζωπυρώσεων. «Υποτιμήθηκε η φωτιά» επεσήμανε ο Βασίλης Κόκκαλης, λέγοντας ότι «οι πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν δώσει προτεραιότητα στη φωτιά στην Κερατέα που ξέσπασε επίσης την περασμένη Δευτέερα, περίπου, μιάμιση ώρα πριν από τα Βίλια».

Νωρίς το πρωί  οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο ζήτησαν από τους κατοίκους να εκκενώσουν τους οικισμούς Αγία Παρασκευή, Καραούλι, Θέα, Πανόραμα και ΤΙΤΑΝ χωρίς να έχει σταλεί, για άγνωστο λόγο, μήνυμα από το 112, ενώ για την εκκένωση ενημέρωσαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής στο μέτωπο με περίμετρο 20 χιλιομέτρων επιχειρούν επιχειρούν 427 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα  ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 149 οχήματα, δυνάμεις που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Για την αεροπυρόσβεση έχουν κινητοποιηθεί 5 ελικόπτερα και 5 αεροπλάνα συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200.  Συνδρομή παρέχουν, ο Ελληνικός Στρατός με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.