Ένα φωτορεπορτάζ που μαρτυράει τις συνθήκες στις οποίες ζουν και εργάζονται οι πυροσβέστες της Κέρκυρας, σας παρουσιάζει το @kerkyrasimera.gr. Φυσικά, δεν πρόκειται για κάποια είδηση, καθώς είναι γνωστή η κτιριακή κατάσταση υπό την οποία λειτουργούν και “εμπιστεύονται” τη ζωή τους οι πυροσβέστες, αυτοί δηλαδή που σώζουν ζωές καθημερινώς και που είναι παρόντες σε όποια επικίνδυνη κατάσταση κι αν τους ζητηθεί, αψηφώντας τη δική τους.

Οι… ήρωες, όπως χαρακτηρίζονται εκτός από την κοινωνία και από την Πολιτεία, ηρωικά υπηρετούν αφού δεν υπάρχει έως ώρας μέριμνα, για την βελτίωση της καθημερινότητάς τους, με τις βασικές παροχές λειτουργίας. Χωρίς αξιοπρεπείς χώρους υγιεινής, χωρίς κλιματισμό, με κατεστραμμένες κουζίνες, υπό κατάρρευση αποθήκες κ.α., καλούνται αδιαμαρτύρητα να στεγαστούν και να λειτουργήσουν. Το κτίριο αυτό, είναι το γνωστό σε όλους μας απέναντι από το Γυάλινιο Πύργο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών και γραμματέα του σωματείου πυροσβεστών Ηπείρου και Βορείων Ιονίων Νήσων, Κ. Πάντο, υπάρχει δέσμευση από πλευράς του περιφερειακού διοικητή της Π.Υ. Ι.Ν. Νίκο Ρουμελιώτη, για μετεγκατάστασή τους στα γραφεία στο παλιό Νοσοκομείο, εκεί που σήμερα στεγάζονται Αστυνομία και διοίκηση της Π.Υ. επί της Ι. Ανδρεάδη. Τώρα αν ρωτάτε γιατί αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη, οι ιθύνοντες απαντούν πως χρειάζεται διαμόρφωση τόσο του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού χώρου, χρειάζεται χώρος καυσίμων για τα οχήματα κ.α. για τα οποία ο εργολάβος εγκαταστάθηκε εντός του καλοκαιριού που διανύουμε.pyrosbestes stegash 2 768x1024 1pyrosbestes stegash 4 768x1024 1pyrosbestes stegash 3 768x1024 1pyrosbestes stegash 768x491 1