Για έντονα φαινόμενα μέσα στο Φθινόπωρο αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο προειδοποιεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. Με τι θερμοκρασίες θα φύγει ο Αύγουστος.Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ο Σεπτέμβρης έρχεται με άγριες διαθέσεις, μέτρα όσο είναι νωρίς«Καμπανάκι» για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στη χώρα μας τον Σεπτέμβριο και γενικά το Φθινόπωρο που έχουμε μπροστά μας χτυπά ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης. Επικαλούμενος τα προγνωστικά δεδομένα είπε το πρωί της Πέμπτης στο Open ότι «ο Σεπτέμβρης έρχεται με άγριες διαθέσεις» καθώς θα έχουμε βροχές και καταιγίδες από διαδοχικά βαρομετρικά που θα μας έρχονται από τα βόρεια Βαλκάνια και τη δυτική Ευρώπη.

«Είναι ανησυχητικά τα φαινόμενα αυτά γιατί θα έχουν έντονο χαρακτήρα και σε συνδυασμό με τα καμένα δάση πρέπει να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα όσο είναι νωρίς» σημείωσε ο ίδιος ώστε να μην έχουμε πλημμυρικά φαινόμενα λέγοντας παράλληλα ότι «ναι μεν θα υπάρχουν και μέρες με ηλιοφάνεια αλλά όταν θα εκδηλώνονται τα φαινόμενα θα έχουν μεγάλη ραγδαιότητα».

Αναφορικά με τις επόμενες μέρες εξήγησε πώς η χώρα μας θα χωριστεί στα δύο από την οροσειρά της Πίνδου. Συγκεκριμένα, στα δυτικά και βόρεια θα έχουμε βροχές και καταιγίδες ενώ στα νότια και ανατολικά θα έχουμε αρκετή ζέστη, ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες κοντά στους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Αναφορικά με τις θερμοκρασίες μέχρι το τέλους του μήνα ο υδράργυρος φαίνεται να μένει σε λογικά επίπεδα και με μικρή πτώση από την νέα εβδομάδα καθώς θα αρχίσουν να επιδρούν και πάλι οι βοριάδες.

Πηγη:ieidiseis.gr